In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
15
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu

Interviu cu Viviana Tirdea

Daca ai putea sa faci o singura reteta de sarbatori, care ar fi aceea?
Viviana Tirdea
Pentru ca iubesc sa pregatesc dar, sa si mananc dulciuri, as prefera sa fac doar un desert, unul care imi place foarte mult si anume: Pere in vin.
Din fericire, poti sa faci oricate retete doresti. Asadar, ce retete vei gati?
Viviana Tirdea
Muschi de vita cu sparanghel
Prajitura Televizor
Pere in vin
Stelute cu nuci si migdale
Care este cea mai frumoasa amintire din copilarie legata de mancarea de sarbatori?
Viviana Tirdea
Daca inchid ochii si las amintirile sa se trezeasca, primul lucru care imi vine in minte, e gustul Turtelor cu nuca care se pregateau un Ajunul Craciunului si care umpleau casa de miros de aluat copt direct pe plita, combinat cu mirosul de rom si nuca, o nebunie!

Ce recomandari i-ai face unui novice in bucatarie care organizeaza pentru prima data masa de sarbatori?
Viviana Tirdea
Ii recomand sa aleaga preparate simple dar, de efect, cum ar fi o masa alcatuita din diverse aperitive, aranjate cat mai fastuos si care sa acopere o gama larga de gusturi si o friptura la tava cu o garnitura de legume.
Ce fel de mancare preferi de sarbatori: traditionala sau mai iesita din comun?
 
 
Viviana Tirdea
Prefer sa combin traditionalul cu retete noi, mai iesite din comun, pentru a aduce si o doza de surpriza invitatilor, care nu vor primi doar preparate clasice la care se asteptau oricum!