In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
24
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Ceafa de porc a la Janet

Ceafa de porc a la Janet

Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar!
Gustul dulceag al carnii, cel sarat al branzei si gustul acru de la zeama de lamaie, ii confera carnii un gust deosebit, nu mai este o banala friptura la gratar.
Servita pe un pat de cartofi pai si un pic de patrunjel peste, friptura noastra capata o eleganta aparte la prezentare!

Ingrediente:
(pentru o portie):
-150 gr.ceafa de porc
-40 gr.telemea de oi
-10 gr.unt
-o lingura de zeama de lamaie
-un cartof mai maricel
-patrunjel pentru decor

Mod de pregatire:
Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte.
O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.
Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.

Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.
Intre timp pregatim cartoful; il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri, iar feliile - bastonase.
Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.
Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.

Cand telemeaua de pe carne a inceput sa se topeasca, scoatem de la cuptor si transferam pe patul de cartofi prajiti.
Decoram cu o felie de rosie si preparatul nostru este gata pentru a fi savurat.
Va spun ca este o bunatate!