In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
10
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Chocolate crinkles

Chocolate crinkles

Fara indoiala unii dintre cei mai buni biscuiti facuti pana acum, ii dedic din toata inima unei femei extraordinare, Adina Stefan, matusa sotului meu. Chiar daca nu am avut ocazia sa o cunosc personal, deoarece traieste in Canada de foarte mult timp, am avut ocazia sa o cunosc prin intermediul lui Cris si am ramas impresionata de lucrurile minunate pe care le-a realizat in viata.

Ingrediente:

225 gr ciocolata amara (calitate superioara)
60 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
225 gr faina
esenta vanilie
1 lingurita praf copt
un varf sare
zahar tos si pudra pentru exterior

Mixam ouala impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul.

Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt , un varf de sare si esenta de vanilie. Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul ieri seara si azi am copt biscuitii.

Formam bilute cat o nuca pe care intai le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra si le asezam pe hartie de copt in tava de la cuptor.

Ii coacem la 170 grade pentru maxim 10 minute. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie sa ramana cu interiorul usor umed, ca la negresa. Imediat dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi, dupa care ii asezati pe o farfurie.

Dupa coacere vor prezenta aceste crapaturi care le dau un aspect foarte frumos.