In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
< Inapoi la interviu
Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
ficat de porc - 800 gr
un rinichi de vită
o inimă de vită
o limbă de vită
o splină
3 ouă fierte tare
1 ou crud
100 gr smântână
o ceapă potrivită
sare, delikat, condiment pt drob Fuchs
pătrunjel proaspăt tocat
prapur
Mod de preparare:
Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.
Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă cînd se desprinde pieliţa de deasupra cu mare uşurinţă pornind de la vârf.
Rinichiul l-am spălat foarte bine şi l-am tăiat pe canale şi l-am trecut de câteva ori prin jet puternic de apă rece. L-am pus apoi la fiert în apă cu două linguri de oţet.
Când toate au fost gata fierte, le-am tocat mărunt în robotul de bucătărie, dar se pot da, foarte bine , şi prin maşina de carne.
Tocătura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocată mărunt şi călită în puţin ulei, smântâna, pătrunjelul proaspăt tocat şi condimentele.
Apoi am uns cu unt o tava de chec şi am aşezat frumos şi cu grijă, pentru a nu se rupe, prapurul, lăsând marginile peste tavă, pentru putea acoperi compoziţia. În acesta am pus apoi o parte din tocătură, am aşezat în rând cele 3 ouă fierte tare, apoi restul de compoziţie după care am acoperit totul cu marginile prapurului.
Am uns cu puţin gălbenuş de ou şi am data totul în cuptorul încins, cam 40-50 minute.