In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
<   Inapoi la interviu
Ciocolata sub forma de prajitura

Ciocolata sub forma de prajitura

Ea e de fapt e o prajitura de ciocolata, dar pentru ca lipseste faina , fiind astfel o prajitura foarte buna pentru cei cu alergie la gluten, pentru ca procentul de ciocolata din ea e atat de mare, pentru ca originalul se chema "prajitura catastrofa", pentru ca Bubulina gospodina care "are bloc, nu are blog" dar face niste goblenuri dementiale, mi-a cerut o reteta de ciocolata de casa si incerc sa ma achit frumos de cerere... si pentru ca, vorba poetului "toate acestea trebuiau sa poarte un nume", am numit-o "Ciocolata sub forma de prajitura" .

Ingrediente:
7 oua reci din frigider
400g ciocolata amara
200g unt
3 linguri lichior de cafea

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Umplem cu apa fierbinte un pic mai mult de jumatatea o tava adanca (in care va intra tava cu prajitura) si o punem in cuptor.

La viteza mare a mixerului batem timp de 8 minute ouale pana obtinem o spuma lichida , deschisa la culoare.
Topim ciocolata impreuna cu untul. Turnam o treime din cantitatea de spuma in cratita cu ciocolata , amestecam "peste cap" , adaugam lichiorul si restul de spuma si turnam in tava rotunda in care am pus deja foaie de copt.
Punem tava cu prajitura in tava cu apa fierbinte din cuptor si coacem 40 de minute. Prajitura va forma o mica crusta deasupra, posibil si unele mici crapaturi si daca o zdruncinam se va misca ca si o gelatina, pare nefacuta, dar asa trebuie sa arate. Se lasa sa se raceacsa la temperatura camerei si apoi in frigider cel putin 2 ore. Se orneaza dupa preferinte si se serveste. Se taie inmuind cutitul in apa calda , ceea ce eu observand din poze , nu am facut :)

E delicioasa, iubitorii de ciocolata nu trebui nicicum sa o rateze.In poze pare usor compacta dar are consistenta unui mousse tare cremos, mai ales daca e lasata putin la temperatura camerei inainte de servire.

Sursa de inspiratie: Karin Goren - Sodot metuchim - Secrete dulci