In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
28
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Escalop de porc cu ciuperci

Escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente reteta:

    * 2 cotlete porc
    * 250 g ciuperci
    * 100 g rosii cubulete
    * 1/2 pahar vin
    * un pahar apa
    * 50 g unt
    * 3 linguri faina
    * o ceapa
    * o legatura patrunjel
    * o lingurita cimbru
    * o lingurita boia dulce
    * sare, piper si (optional) vegeta

Modul de preparare a retetei

Cel mai bun escalop de porc cu ciuperci mi se pare cel preparat cu unt, insa se poate folosi si ulei fara nicio problema. Punem untul la topit intr-o tigaie si adaugam cotletele de porc sarate, piperate si date prin faina. Le tinem cateva minute la foc mediu, atat cat sa se rumeneasca pe ambele parti.

Pentru a ramane suculente, in momentul in care le intoarcem pe partea cealalta, trebuie sa avem grija sa nu intepam cotletele escalopului cu furculita. Dupa ce acestea s-au rumenit putin, le scoatem pe o fafurie iar in locul lor punem ceapa tocata. O calim cateva minute, apoi adaugam doua linguri de faina si amestecam energic pentru a evita formarea cocoloaselor.

Sosul astfel format il subtiem cu un pahar de apa si adaugam ciupercile tocate nu foarte marunt. Lasam sosul escalopului la foc mediu aproximativ un sfert de ora. Eu am folosit niste bureti si a trebuit sa-i fierb mai mult, insa nu trebuie scapat din vedere faptul ca ciupercile champignon sunt gata mai repede.

Dupa ce au fiert ciupercile, vom pune o jumatate de pahar de vin, o lingurita de boia dulce, una de cimbru si 100 g de rosii cubulete, apoi lasam la foc cam cinci minute. Dupa aceea adaugam si cotletele de porc si mai tinem escalopul de porc cu ciuperci la foc mic in jur de cinci-zece minute, atat cat sa se intrepatrunda gusturile. Cand este gata, il servim asezonat cu patrunjel. Escalopul de porc cu ciuperci se mai poate condimenta cu usturoi si foi de dafin, dar eu am ales sa nu le folosesc.