In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
25
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Friptura de porc cu miere

Friptura de porc cu miere

Daca nu stiti ce altceva sa gatiti de Craciun va propun o reteta de friptura de porc alt fel cu sigurnata o sa va incantati musafirii.

Ingrediente:
- cotlet de porc
-3 catei de usturoi
- 400 ml vin alb
- condiment picant
- boia dulce
- sos chili
- miere
- sare, piper
- rozmarin
- sos Worchestershire

Mod de preparare:
Se pune cotletul de poc intr-un vas se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, piper, condimet picat, usturoi, boia dulce (putina), rozmarin dupa care se toarna vinul, sosul worchestershire amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat pe noapte. A doua zi se scoate coteltul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sob cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min in functie de cat de gros este. Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce tecut timpul se pune peste cotlet sos de chilli se unge bine pe parti si apoi mierea (100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.