In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
22
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Friptura rasucita

Friptura rasucita

Friptura rasucita picture 1
Friptura rasucita picture 2
Foarte simpla si apetisanta petru cei care iubesc carnea fara grasime , adica pentru tot genul feminin :). Am pus si un pic de slaninuta ca sa fie accesibila si sexului opus .

Ingrediente pentru 4 portii:

1 muschiulet de porc ( 600g)
1 piept de pui ( 600g)
100g slaninuta
3-4 catei de usturoi
150g vin alb
2-3 linguri ulei de masline
cateva ace de rozmarin
sare, piper

Taiem muschiuletul in lung si apoi fiecare bucata in jumatate. Pieptul de pui il taiem fasii de aprox 1cm grosime. Luam o bucata de muschiulet si infasuram piept de pui , apoi prindem cu o scobitoare. Puteti sa puneti mai multe scobitori daca nu sta.

Punem bucatele de slaninuta sub carnea de pui. Intr-un vas de Jena punem putin ulei si asezam bucatile de carne. Condimentam cu sare si piper , presaram deasupra rozmarin , iar printre ele punem cateii de usturoi necuratati.

Turnam vinul si 100 ml apa , acoperim cu o folie si coacem 30 de minute la foc potrivit.
Apoi luam folia si mai coacem inca 15 minute. Lasam putin sa se raceasca si taiem cu un cutit bine ascutit. Nu uitati sa scoateti scobitorile. Servim cu sos si garnitura de legume.