In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
15
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Muschiulet cu sos de mustar

Muschiulet cu sos de mustar

Muschiulet cu sos de mustar picture 1
O friptura foarte aromata de porc.

Pentru 4-5 portii de friptura avem nevoie de:
3 muschiuleti de porc (cam 1,5kg)
7-8 linguri mustar iute
2-3 lingurite piper boabe
4-5 catei de usturoi
2 linguri ulei aromat de masline
cateva crengute de rosmarin proaspat sau 1 lingurita rosmarin uscat
un praf de sare

Am folosit 3 feluri de piper boabe, dar nu e un aspect atat de important, puteti folosi doar piper negru, sau orice combinatie aveti prin casa. Este de preferat totusi sa fie boabe pe care le macinati la momentul pregatirii, deoarece aroma degajata va fi mult mai puternica decat in cazul piperului pudra.
Pentru un plus de picanterie, am folosit un ulei de masline aromat cu ardei iute.

Facem un sos din mustar, ulei, piperul macinat, usturoiul pisat, putina sare si rosmarinul tocat marunt.
Ungem bucatile de carne cu acest sos, le punem intr-o punga care se inchide ermetic sau le invelim in folie alimentara si le lasam la frigider in jur de o ora.

Dupa acest timp, asezam muschiuletii intr-o tava si ii dam la cuptor, la 180 de grade, pana cand ajung la nivelul pe care il doriti. Noi i-am lasat cam o ora si ceva, pentru a fi bine facuti, dar daca va place carnea mai in sange, ii scoateti mai repede.

Muschiuletii pot fi taiati felii si serviti alaturi de o salata sau o garnitura din legume, impreuna cu sosul de mustar care ramane in tava.