In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
09
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Muschiulet de porc cu rozmarin si mustar

Muschiulet de porc cu rozmarin si mustar

Muschiulet de porc cu rozmarin si mustar picture 1
Muschiulet de porc cu rozmarin si mustar picture 2
Ce obtinem cand combinam parfumatul rozmarin, cu putin usturoi si intepatorul mustar de Dijon? O marinada care scoate din anonimat muschiuletul de porc si-l transforma intr-o vedeta laudata de toti invitatii. Iar pentru a pastra carnea suculenta, muschiuletul se imbraca in felii de bacon, nu foarte gras si usor afumat. In final, rezulta o friptura senzationala, gustoasa, parfumata si crocanta la suprafata, care se poate servi calda, dar merge de minune si rece, taiata in felii potrivit de groase.

Pentru succesul acestei fripturi, va recomand sa faceti un mic efort banesc si sa investiti intr-un mustar de Dijon de buna calitate, de preferinta “a l’ancienne”. Adica, preparat ca odinioara, doar din boabe maronii sau negre de mustar, lasate aproape intregi si amestecate cu vin alb sec. In rest, pregatirea in sine a fripturii este floare la ureche, doar sa luati in considerare ca aveti nevoie si de timp pentru marinarea carnii.

Ingrediente:
 muschiulet de porc 2 buc. nu prea groase (1,2 kg)
 mustar de Dijon 90 g
 rozmarin 2 linguri (daca aveti proaspat, cu atat mai bine)
 usturoi 5-6 catei (30 g)
 bacon 400 g
 sare, piper

Intr-un bol, amestecati mustarul de Dijon cu un pic de piper proaspat rasnit, rozmarinul uscat (pastrati o lingurita rasa) si trei catei de usturoi pisati. Omogenizati si frecati cu acest amestec, pe toate partile, muschiuletii de porc. Puneti-i intr-o punga care se inchide ermetic si bagati-i in frigider pentru cel putin o ora.

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Pe un fund, asezati jumatate din feliile de bacon, astfel incat sa se petreaca putin o felie peste cealalta. Puneti deasupra unul din muschiuleti (fara a-l curata de marinada) si infasurati-l in bacon. Legati strans rulada cu ata speciala de bucatarie. Procedati la fel si pentru al doilea muschiulet. Puneti muschiuletii intr-un vas de Jena. Presarati un pic de sare, un pic de piper si restul de rozmarin. Taiati cateii de usturoi ramasi si imprastiati-i peste muschiuleti. Acoperiti bine vasul cu o folie de aluminiu si bagati in cuptorul incins. Lasati circa 30 de minute, dupa care inlaturati folia pentru ca baconul sa se rumeneasca un pic. Mai lasati vreo 15 minute si opriti focul.

Lasati friptura sa se “odihneasca” 5-10 minute inainte de a o taia in felii si a o servi.