In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
13
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Piept de curcan umplut

Piept de curcan umplut

Ingrediente:
1200 g piept de curcan
200 g sunca afumata, taiata marunt
200 g ciuperci, taiate marunt
1 ceapa, taiata marunt
2 cepe verzi taiate marunt
1/2 legatura patrunjel, tocata marunt
1 ou, batut usor
2 linguri de pesmet
sare, piper dupa gust
100 ml ulei de masline
1 pahar de vin alb

Mod de preparare:
Taie pieptul transversal, ca sa devina mai subtire.  Pune o foaie de plastic deasupra si bate carnea usor, ca sa i se uniformizeze grosimea.

Prajeste sunca in 2 linguri ulei. Adauga ciupercile si prajeste-le. Adauga ceapa si caramelizeaz-o. Pune amestecul intr-un castron si adauga sare, piper , ceapa verde si patrunjelul. Adauga oul si pesmetul. Amesteca bine.

Pune amestecul pe mijlocul carnii si ruleaza. Leaga cu sfoara alimentara. Unge rulada cu putin ulei si freaca cu sare si piper. Pune intr-o tava, adauga tot uleiul si vinul si coace in cuptorul incalzit la 200 C pentru 1 ora.

Lasa sa se odihneasca 15 minute, dupa care taia felii. Serveste cu cartofi fierti si salata.