In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
19
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Piept de rata cu piersici

Piept de rata cu piersici

Daca va bate gindul sa gatiti piept de rata in vreo zi,nu ocoliti retetele cu fructe ,sunt pur si simplu delicioase si de un rafinament absolut.si ca sa va si demonstrez ce am spus, azi va prezint varianta aceasta, cu piersici, plina de aroma, savoare si bineinteles,de origine franceza.

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 piept de rata,aproximativ 900 grame ,
8 piersici,albe de preferinta,au mai multa aroma-eu am avut doar galbene,
1 lingura de unt,
100 ml vin alb,
sare, piper 4 arome(piper negru ,alb,verde,roz) proaspat risnit.

Pieptul de rata, spalat si zvintat se cresteaza pe partea cu piele ,pina la carne,ca adincime,pina obtinem un desen plin romburi.de mare ajutor va va fi acest videoclip .condimentam pe ambele parti cu sare si piper,dupa gust,apoi il plasam intr-o tigaie antiaderenta,incinsa bine,cu pielea crestata in jos si la foc viu il prajim cca 4 minute pe aceasta parte si 3 minute pe cealalta ,fara piele. Il scoatem apoi din tigaie si il pastram pe un platou ,la cald.il transam felii subtiri,iar zeama scursa o colectam.piersicile le scufundam in apa clocotita citeva secunde si apoi le cojim de pielite, le taiem in sferturi si le scoatem simburii.intr-o alta tigaie, in 1/2 din lingura de unt, le sotam cca 1-2 minute,apoi le rezervam si pe ele pe acelasi platou cu carnea transata.
in tigaia in care am prajit pieptul de rata,adaugam zeama scursa de la carne,vinul si untul ramas si lasam sa fiarba ,la foc mic,raclind si fundul tigaii cu o spatula,pina cantitatea de lichid se reduce cam la 1/2 din cantitatea initiala. Montajul farfuriei consta in asezarea feliilor de carne si a piersicilor,pastrate la cald si scaldarea lor in sosul obtinut.
Serviti si nu uitati: un pahar de vin rosu sau rose nu poate lipsi de la aceasta masa!