In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
22
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Prajitura cu cocos Claudia

Prajitura cu cocos Claudia

Reteta este de la prietena mea Claudia, mami de baietel, de aceea i-am dat si numele ei.
Ingrendiente:
Foi:
500 gr faina
150 gr zahar
100 gr margarina
1 praf de copt
1 lingurita cacao
1 ou
70 ml lapte

Se amesteca bine, se imparte in 2 si se fac 2 foi.

Crema cocos:
6 albusuri
200 gr zahar
200 gr nuca de cocos
150 lml lapte

Albusul se bate spuma , se adauga treptat zaharul pana se obtine o spuma lucioasa ca si la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fierbinte si apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga la albusuri.

Se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina prima foaie apoi compozitia de cocos , a 2-a foaie , se inteapa cu furculita si se coace la foc potrivit 40 min.Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema:
6 galbenusuri
6 linguri faina
250 gr zahar
300 ml lapte
1 pachet unt ( 200 gr)

Galbenusurile se amesteca cu faina si zaharul, se toarna laptele treptat si apoi se pun pe baie de aburi  amestecand continuu pana se ingroasa ca si o smantana.Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat spuma. Se intinde peste prajitura si deasupra se rade ciocolata.