In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
<   Inapoi la interviu
Prune cu branza Roquefort si nuci

Prune cu branza Roquefort si nuci

Nu stiu altii cum sunt , dar eu sunt moarta dupa magiunul de prune al bunicii fiert in tuci la foc de lemne, peste care puneai la loc de cinste o bucata de telemea sarata. Putine lucruri egaleaza ca si gust magiunul cu telemea, frumoasa combinatie, stiu. :)
Cand am gustat prunele umplute cu branza Roquefort prospat iesite din cuptor, sufletul mi-a fost invadat de amintiri dulci din copilarie. Daca branza Roquefort nu ar avea gustul ala usor intepator si as fi fost si legata la ochi, greu as fi acceptat ca nu e gustarea copilariei.

Ingrediente:
prune
branza Roquefort
miez de nuca
cimbru
otet balsamic

Se taie prunele in jumatate. Li se scot samburii, se stropesc cu putin otet si presaram putin cimbru uscat. Se coc 10-15 minute la 180 de grade Celsius.
Locul ramas gol dupa ce am scos samburele, se umple cu branza Roquefort si mot in frunte se pune cate un sambure de nuca. Se mai lasa in cuptor inca 5 minute.
Se servesc calde stropite cu siropul pe care il lasa.