In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
14
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte

Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte

Timp de preparare:
1 ora si 5 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500 gr carne de pui
3 linguri ulei de masline
2 cepe
2 lingurite ghimbir macinat
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite scortisoara
300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus (pt 4 persoane)
seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

Mod de preparare:
Pentru inceput incalzim cuptorul la treapta 6 pentru gaz sau 200 grade C pentru cuptorul electric.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui dezpielitat si taiat bucati potrivite, dupa cum ati vazut in pozele de la cooking session.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute. Va recomand sa folositi migdale intregi e mult mai savuros. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic (nu folositi din acela cu gaura :P).
Dragilor, masa e servita!...Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac, asteapta sa fie savurat..sau devorat?

Va las pe voi sa hotariti.

Pofta Buna!