In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
14
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Racituri de porc

Racituri de porc

Raciturile de porc se fac din cap, codita, urechile porcului, sorici. Se spala foarte bine toate acestea si se fierb cu sare cel putin 3 ore. Daca doriti sa folositi gelatina de la Dr. Oteker atunci nu este necesar sa le fierbeti atat de mult deoarece gelatina va ajuta la prinderea lor. Dar daca vreti sa le faceti “the old fashion way”trebuie fierte in apa putina mult timp pentru a se coagula la sfarsit.

Dupa ce ati fiert capul si restul ingredientelor pentru racituri acestea se scot din apa in care au fiert, se indeparteaza oasele si se lasa doar carnita si soricii. In apa in care au fiert se adauga 6 catei de usturoi piper si gelatina - 1 plic.

In vasele in care doriti sa faceti raciturile se aseaza bucatele de carnita si soric si peste se toarna o parte din apa de racituri cu gelatina. Se dau la rece, dar nu le inghetati deoarece gelatina isi pierde proprietatile si nu le mai leaga.

Mama a facut raciturile intr-un bol de plastic si de aceea vedeti acesta forma semisferica draguta in care au iesit.

Raciturile se taie felii si se servesc cu boia, piper, sare si mustar.