In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
10
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Racituri

Racituri

Daca a venit frigul, e timpul raciturilor!

Ingrediente:

½ cap de porc
1 picior de porc
1 coada
Boabe de piper
Foi dafin
1 morcov
1 pastarnac
Sare
Usturoi

Mod de preparare:
Parlim la flacara capul si restul oaselor, le maruntim, apoi le spalam bine din cateva ape reci. Le punem intr-o oala, adaugam apa cat sa fie acoperite bine, adaugam zarzavatul curatat si spalat, sare, piper, 2 foi de dafin si lasam la fiert, la foc mic, pana ce carnea se desprinde foarte usor de pe oase.
Intre timp curatam o caciulie mare de usturoi, o pisam si o adaugam in oala, in ultimele 5 minute de fiert. Scoatem zarzavaturile si carnea cu oase, intrun castron si dupa ce se mai racesc putin, separam carnea, o asezam in boluri, punem si rondele de morcov (optional), apoi strecuram zeama deasupra. Dam castronasele la rece, pana se prind raciturile, apoi servim.
Pofta buna!