In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
12
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos picture 1
Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectuoasa, se poate prepara usor mai ales in zilele toride de vara, pentru ca nu trebuie sa folositi aragazul.

Timp de preparare: 45 minute.

Ingrediente pentru foi: 500 g biscuiti, 2 cani cu lapte(cam 400-500 ml lapte, trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o putei intinde), 3 linguri cacao.

Ingrediente pentru crema: 200 g zahar pudra, 200 g unt (1 pachet), 100 g nuca de cocos, 3 vanilii.

Mod de preparare pentru foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece. Se taie de grosimea unui deget.
Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.

Amestecam biscuitii maruntiti cu cacao si lapte. Pentru a obtine o compozitie omogena, folositi mixerul cu paletele pt aluat. Asezati o parte din compozitie intre 2 folii de plastic si intindeti bine.
Ajutati-va de sucitor, se intinde cu usurinta. O foaie este intinsa. Pe fiecare foaie punem crema. Intindeti crema uniform.
Se ruleaza strans in folie de plastic. Se obtin 2 rulade pe care le pastrati la rece, pana le feliati. Le taiati de grosimea unui deget, inainte de servire.