Rulada de biscuiti cu nuca de cocos
Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectuoasa, se poate prepara usor mai ales in zilele toride de vara, pentru ca nu trebuie sa folositi aragazul.
Timp de preparare: 45 minute.
Ingrediente pentru foi: 500 g biscuiti, 2 cani cu lapte(cam 400-500 ml lapte, trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o putei intinde), 3 linguri cacao.
Ingrediente pentru crema: 200 g zahar pudra, 200 g unt (1 pachet), 100 g nuca de cocos, 3 vanilii.
Mod de preparare pentru foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece. Se taie de grosimea unui deget.
Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.
Amestecam biscuitii maruntiti cu cacao si lapte. Pentru a obtine o compozitie omogena, folositi mixerul cu paletele pt aluat. Asezati o parte din compozitie intre 2 folii de plastic si intindeti bine.
Ajutati-va de sucitor, se intinde cu usurinta. O foaie este intinsa. Pe fiecare foaie punem crema. Intindeti crema uniform.
Se ruleaza strans in folie de plastic. Se obtin 2 rulade pe care le pastrati la rece, pana le feliati. Le taiati de grosimea unui deget, inainte de servire.