In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
08
Decembrie
2011
<   Inapoi la interviu
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Pentru cu bunicii mei stau intr-o zona viticola, ador foarte mult strugurii. De toate soiurile, negri, albi, toti sunt gustosi, bobitele plesnesc in gura de copti ce sunt si foarte dulci.
Dinspre bucataria bunicii vine un miros placut de sarmale in foi de vita. Sunt cele mai bune din intreaga lume, nimeni nu le face mai bune ca ale ei. Va scriu reteta pe care mamaia ne-o prepara de fiecare data, de sarbatori sau pur si simplu cand avem pofta de ele.

Reteta de "Sarmale in foi de vita":
foi de vita
carne tocata amestec porc plus vita
orez
ceapa, poate fi si verde
verdeturi, patrunjel, marar
sare, piper, un praf de boia iute
rosii, morcovi

Din toate aceste ingrediente facem un amestec. Potrivim de sare si piper. Frunzele de vita se oparesc in apa clocotita cu sare. Se lasa asa cateva minute, se scot si se scurg bine. Se fac sarmalutele. Pe fundul unei oale se pune un strat de frunze de vie, se asaza frumos sarmalele, deasupra se toaca una sau doua rosii coapte bine. Turnam apa cat sa le cuprinda si le lasam sa fiarba la foc mic de tot, sa palpaie. Sunt facute cand orezul din interior este facut si frunza de vita este moale.
Se servesc cu mamaglica fierbinte si, cui ii place, cu o lingura de smantana dulce alaturi.