Stelute cu nuci si migdale
Ingrediente:
- 250g faina
- 40g cacao
- 50g nuci macinate
- 50g migdale mainate
- 150g zahar brun
- 1 ou
- 200g unt moale
- 2 linguri de cafea rece
- esenta de rom si vanilie
Intr-un castron se amesteca faina cu cacao, vanilie, nuci, migdale si zahar. Se face o gropita si se asaza untul taiat cubulete, oul si cafeaua si se framanta un aluatul.
Nu va faceti griji daca aluatul e prea moale, intrucat e nevoie sa-l impachetati in folie alimentara si sa-l dati 60 de minute la frigider, timp in care se mai intareste.
Pe o planseta intindeti o foaie, nu foarte subtire, ajutandu-va de faina si folosind o forma speciala decupati stelute. Eu am impodobit stelutele cu cate o perluta comestibila pentru a le da un aer de sarbatoare. Asezati-le intr-o tava in care ati pus hartie de copt si dati-le la cuptorul incins la 180 grade cam 10 min.
Optinal: le puteti imbraca cu un strat de zahar pudra.
Pofta buna si Sarbatori fericite!