In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
15
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Stelute cu nuci si migdale

Stelute cu nuci si migdale

Stelute cu nuci si migdale picture 1
Stelute cu nuci si migdale picture 2
Ingrediente:

- 250g faina
- 40g cacao
- 50g nuci macinate
- 50g migdale mainate
- 150g zahar brun
- 1 ou
- 200g unt moale
- 2 linguri de cafea rece
- esenta de rom si vanilie

Intr-un castron se amesteca faina cu cacao, vanilie, nuci, migdale si zahar. Se face o gropita si se asaza untul taiat cubulete, oul si cafeaua si se framanta un aluatul.
Nu va faceti griji daca aluatul e prea moale, intrucat e nevoie sa-l impachetati in folie alimentara si sa-l dati 60 de minute la frigider, timp in care se mai intareste.
Pe o planseta intindeti o foaie, nu foarte subtire, ajutandu-va de faina si folosind o forma speciala decupati stelute. Eu am impodobit stelutele cu cate o perluta comestibila pentru a le da un aer de sarbatoare.  Asezati-le intr-o tava in care ati pus hartie de copt si dati-le la cuptorul incins la 180 grade cam 10 min.
Optinal: le puteti imbraca cu un strat de zahar pudra.
Pofta buna si Sarbatori fericite!