In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
13
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Tort ciocolata pana la moarte

Tort ciocolata pana la moarte

Ultimele doua postari ale mele au fost blaturi, pe care le-am folosit la acest innebunitor tort de ciocolata. El cuprinde doua blaturi:

Blatul Genoise pe care il gasesti aici
Blatul de bezea pe care il gasesti aici

De asemenea, are si doua creme: Mousse de ciocolata si Ganache. Este un tort mai laborios, dar merita !

Ingrediente
Mousse de ciocolata:

400 g ciocolata amaruie
4 galbenusuri
7 albusuri

Ingrediente Ganache

200 g smantana grasa
160 g ciocolata

30 ml  alcool (coniac, lichior de fructe, rom , etc)
Pentru ornat: migdale, fulgi de migdale

Cum se face crema Ganache:
Taie ciocolata bucati micute si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Las-o la racit un minut, pune-o peste ciocolata si amesteca pana ce se topeste toata ciocolata.

Cum se face Mousse:
Taie ciocolata bucatele micute si topeste-o la baia de aburi. Ia-o de pe aburi , pune-o intr-un castron mare si las-o la racit putin pana cand poti baga degetul in ea si sa nu te friga. Adauga galbenusurile unul cate unul si amesteca dupa fiecare.
Bate foarte bine albusurile. Amesteca in ciocolata incet 1/4 din albusuri. Amesteca restul de albusuri cu grija, sa nu se lase, asa cum ai facut si la blatul Genoise. Lasa la racit in frigider.

Montarea tortului.

Ca sa faci blaturile, foloseste o forma cu arc, care se poate mari- micsora. Fa mai intai blatul Genoise. Scoate-l din forma. Dupa ce s-a racit taie-l in doua pe orizontala.
Fa apoi blatul de bezea in aceeasi forma, dar nu pune hartie pe fund. Dupa ce ai uns bine cu unt fundul tavii presara putina faina. Lasa blatul de bezea la racit in forma.
Peste blatul de bezea, in forma, pune jumatate din Ganache si niveleaza. Pune unul din blaturile Genoise si cu o pensula unge-l cu alcoolul preferat. Acopera cu jumatate din mousse.
Pune celalalt blat, unge-l cu alcool si pune restul de mousse. Lasa la rece cel putin 6 ore.
Inainte de a servi, scoate tortul din forma (eu i-am lasat baza, pentru ca nu am putut s-o scot) si unge peretii tortului cu restul de ganache (poti pune si desupra daca iti ramane).
Orneaza peretii tortului cu migdale prajite si zdrobite. Eu am facut si niste margarete pe tort din fulgi de migdale.