In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
08
Decembrie
2011
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
<   Inapoi la interviu
Tort de brânză cu mandarine

Tort de brânză cu mandarine

Un tort deliciosss, cu multăăă brânză. Love it, love it, love it :) Se prepară foarte foarte uşor, doar se amestecă toate ingredientele pentru aluat, respectiv pentru crema de brânză. Îl puneţi la cuptor şi apoi vă înfruptaţi în voie

Ingrediente (pentru o formă rotundă cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 26-28 cm)

Pentru blat: 80 g margarină la temperatura camerei, 100 g zahăr, 1 ou, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 1/2 plic praf de copt

Pentru crema de brânză: 500 g brânză de vaci, 2 ouă, 135 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1/2 pahar smântână, 1/2 pahar lapte, 1/2 pahar ulei (pentru toate trei se foloseşte ca măsură un pahar de 200 ml)

Pentru decor: 2 doze compot mandarine, 2 gelatine pentru tartă, 4 linguri de zahăr

Mod de preparare

Blatul: Se pun toate ingredientele pentru aluat într-un bol şi se mixează. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei, iar făina o amestecăm cu praful de copt înainte de a o pune împreună cu celelalte ingrediente. Va rezulta un aluat nisipos, ca nişte fărâmituri, pe care îl mai frământăm un pic cu mâna până se leagă.

Dăm drumul la cuptor să se încălzească. Punem hârtie de copt pe fundul formei, ungem pereţii cu margarină şi îi tapetăm cu făină.

Întindem aluatul cu mâna, ridicându-l puţin şi pe pereţii formei.

Crema de brânză: Punem toate ingredientele într-un bol şi le mixăm bine bine până obţinem o cremă pufoasă, pe care o punem peste blat.

Deasupra aşezăm mandarinele din compot scurse bine şi dăm la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 1 oră.

Tortuleţul e gata când începe să se rumenească pe margini şi crema de brânză nu mai “joacă” dacă mişcăm forma.

Îl lăsăm să se răcească complet. Preparăm cele 2 plicuri de gelatină cu 4 linguri de zahăr şi sucul de la compotul de mandarine, conform instrucţiunilor de pe plic. Dacă nu aveţi suc suficient, mai puteţi completa cu apă, până obţineţi 500 ml lichid. Aşezăm un inel în jurul tortului, turnăm gelatina preparată şi lăsăm să se răcească.

Îl păstrăm la frigider până în momentul servirii.