In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
< Inapoi la interviu
Nu am mai fost de mult in bucatarie, am avut o vacanta prelungita cu multe pizza si multe farfurii de paste, salate si fructe. Dar in sfarsit mi-a revenit inspiratia in momentul in care m-am oprit la piata mare si am gasit afine mari la fel cu cele din State, mari si gustoase. Desigur si temperatura de afara mi-a permis sa pornesc cuptorul fara sa ma topesc untul.
Asa ca am cumparat afinele, le-am mancat jumatate si apoi satula fiind m-am gandit, ce-i de facut? Ideea a venit rapid: un cheesecake. Dar de care? cu coacere sau fara coacere? Asta da dilema, pana la urma m-am hotarat sa-l coc la foc mic o ora (160 grade C).
Am folosit:
* Pentru blat
* 200 grame biscuiti tari de orice fel (Oreo?:)
* 1/2 unt
* 4 linguri ulei de artar (optional)
* Pentru cheesecake
* 500 g branza Quark (ca si Philadelphia dar nesarata)
* 1 cana smantana
* 4 oua mari frumoase
* 2 si 1/2 linguri de faina alba pline cu varf
* 1 si 1/2 cana de zahar
* 2 pliculete de zahar vanilat
* 2 cani de afine
* Pentru ornat
* 1 plic de gelatina pentru ornat
* o cana de afine pentru ornat
* 2 linguri de zahar
1. Am zdobit bicuitii, i-am pus intr-un bol cu untul si siropul de artar si i-am dat la microunde pana s-a topit untul. Puteti sa zdrobiti biscuitii prin diverse metode -ciocan, baros, mixer de bucatarie, sucitor, etc.
2. Am asezat intr-o tava cu fundul detasabil hartie de copt apoi am prins marginile-pentru a nu se scurge maglavasul.
3. Am incalzit cuptorul la 160 grade C.
4. Am asezat pe fundul tavei biscuitii intr-un strat subtire, uniform.
5. Apoi am amestecat toate ingredientele pentru tort fara o ordine anume, pana s-a format maglavaisul.
6. Am turnat torutl peste blat si am dat la cuptor o ora , o ora si 10 minute, pana s-a prins tortul si a ramas doar in mijloc putin moale.
7. Am scos tortul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca, desi exista presiune deja din partea unora la care nu vreau sa le dau numele, pentru a-l taia si manca direct asha fierbinte.
8. Dupa ce s-a racit am “topit” intr-o cana de apa gelatina 10 minute. Apoi am pus-o pe foc mic mic, (nu trebuie sa fiarba niciodata altfel isi pierde proprietatile lipicioase)am mai pus si 2 linguri de zahar si afinele si am turnat gelatina pe tort.