In fiecare zi din Decembrie,
Gatim cu Bloggerii culinari
Astazi ne pregatim pentru
Sarbatori impreuna cu
< Inapoi la interviu
Absolut delicioase, dulci amarui, rascolesc toate simturile, o data ce te apuci de mancat nu te mai poti opri. Multumesc, Diamond, pentru o reteta delicioasa!
Ingrediente (pentru 30 bucati)
200 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 gr margarina sau unt
2 lingurite ness
50 gr cacao
esenta rom
Mod de preparare
Se pun intr-o craticioara la bain-marie (pe baie de aburi) ciocolata rupta bucatele,frisca lichida si margarina. Se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si margarina si incepe sa se omogenizeze compozitia.
Adaugam apoi nessul si esenta de rom si amestecam energic pana se dizolva nessul. Dam compozitia la frigider pentru circa o ora.Cand s-a racit trebuie sa se intareasca dar nu foarte tare, suficient incat sa poata fi modelata.
Formam cu mainile bilute din compozitie de marimea unei nuci si le tavalim prin cacao. Dupa ce am modelat toate trufele dam din nou la frigider caci ele se mai inmoaie de la caldura mainilor. Sunt foarte bune ,se fac foarte usor, sunt foarte potrivite pentru masa de sarbatori.