Aperitive gustoase pentru Paste

La masa de Paste, aperitivele sunt aproape la fel de importante ca felurile principale. Fie ca alegeti aperitive traditionale, fie ca pregatiti ceva mai special, aperitivele sunt primele lucruri cu care va impresionati invitatii.

Aperitive gustoase pentru Paste

Iata ce retete va propunem noi:

Rulada de miel cu spanac

Timp de preparare:

45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:

pulpa de miel

spanac

ceapa verde

usturoi verde

1 ou

condimente

vin

ata pentru legat

Mod de preparare:

Pulpa de miel se dezoseaza in asa fel sa ramana bucata de carne cat mai intreaga.Se bate putin ca pe snitele si se umple cu urmatoarea compozitie:

spanacul se caleste cu ceapa,usturoiul si condimentele.Cand se raceste compozitia se adauga un ou,se omogenizeaza si se umple bucata de carne.Se ruleaza avand grija sa impaturiti capetele in interior pentru a nu pierde din compozitie.Legati rulada si o asezati in tava unsa cu ulei.Ungeti usor si rulada cu ulei inainte sa introduceti tava la cuptor.Cand incepe sa se rumeneasca o stropiti cu putin vin.

Dupa ce s-a racit taiati rulada felii si o serviti rece.

E rumena,frageda si delicioasa!

Placinta cu carne de miel

Timp de preparare:

1 ora si 3 (complexitate redusa)

Ingrediente:

400-500 g carne de miel tocata

2-3 legaturi de ceapa verde

1 legatura de marar verde

2 linguri de iaurt

1 pahar de vin alb

500 g faina

4 oua

apa

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se curata ceapa verde si se taie bucatele mici, apoi se toaca carnea si ambele se puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si se lasa sa se inabuse;

Se adauga vinul, piperul, sarea si mararul tocat si se lasa pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea;

Intre timp se pregatesc foile de placinta, se amesteca ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand se obtine un aluat care se intinde cu sucitorul ca sa formeze o foaie subtire de placinta;

Se intinde prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra se pune tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care se unge cu unt;

Peste toate acestea, se toarna zeama in care s-a inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si se da tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Rulade mici cu castraveti

Timp de preparare:

2 h (complexitate redusa)

Ingrediente:

o bucata de carne macra de la pulpa, castraveti murati taiati felii, untura, ceapa, un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, o frunza de dafin, boabe de piper

Mod de preparare:

Se ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, astfel sa fie bucati de 10 cm. pe 12 cm. Se sareaza.

Se fac rulade umplute cu castraveti murati taiati felii. Ruladele legate sunt asezate intr-o cratita bine unsa cu untura, impreuna cu felii subtiri de ceapa. Se lasa putin sa se rumeneasca. Se toarna un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, se adauga o frunza de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba la cuptor inabusit timp de 2 ore.

Cand sunt gata se scot atele, se toarna sosul strecurat si scazut deasupra. Se servesc cu garnitura de orez sau macaroane.

Rulouri de porc cu susan

Timp de preparare:

1 h15 min (complexitate medie)

Ingrediente:

500 gr. muschi de porc, 400 gr. susan, sare, piper, cascaval, marar, patrunjel, sunca de praga sau sunca presata, delicat, 3 oua, 200 gr. faina

Mod de preparare:

Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din cascavalul ras, mararul, patrunjelul si sunca taiate marunt. Peste acestea se adauga 1 ou, piper si delicat dupa gust. Feliile de muschi se umplu cu compozitia, se ruleaza, iar la capete se pun scobitori. Separat se bat ouale ramase, iar rulourile rezultate se dau prin faina, apoi prin ou, dupa care prin susan. Se pun la prajit in ulei foarte incins la foc mic pina cind susanul capata o culoare auriu inchis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise