Cele mai simple metode de decorare ale oualor de Paste

Traditia decorarii oualor dateaza inca de pe vremea grecilor si romanilor, cand acestea erau oferite cadou, fiind un semn al fecunditatii,echilbrului si al innoirii naturii.   Mai mult decat atat, vopsirea oualor de Paste s-a transformat intr-o adevarata arta, iar in Romania exista o varietate de ateliere de incondeiat oua.      

Cele mai simple metode de decorare ale oualor de Paste

Si pentru ca stim ca suntem multi care ne dorim oua deosebite pe masa de Sarbatori, insa nu avem talentul necesar pentru a le picta, ne-am gandit sa va impartasim 2 metode prin care se obtin niste oua speciale:
1. Oua multicolore
Fierbe pentru aproximativ 12-15 minute ouale.
Cel mai bine este sa folosim oua cu coaja alba, pentru ca vopseaua sa fie cat mai vizibila.
Pentru colorare poti folosi atat variante naturale (precum sfecla rosie, portocalele sau ceapa rosie), vopselele din comert sau colorantul alimentar. Vezi aici cum poti vopsi ouale folosind ingrediente naturale.
Daca folositi vopsea din comert, nu uitati sa adaugati si otet in compozitie, pentru a ajuta vopseaua sa se prinda mai bine.
Pentru obtinerea unui efect multicolor, puteti introduce oul in doua sau mai multe culori. Trebuie insa sa lasati vopseaua de pe ou sa se usuce inainte de a adauga o alta culoare.

Puteti folosi un creion cerat sau chiar ceara fierbinte daca doriti obtineti mici zone albe pe suprafata oului. Indepartati usor ceara dupa ce ajungeti la modelul dorit. Totul tine de imaginatie!
2. Oua crapate
Fierbe pentru 12-15 minute ouale, indiferent de culoarea cojii. Cand se racesc cat sa le poti tine in mana, foloseste spatele unei lingurite pentru a crea mici sparturi in ou. Aveti grija sa nu faceti crapaturi mari, astfel incat oul sa ramana fara coaja.

Lasati ouale in vopsea pentru aproximativ 10 minute si raciti-le in apa rece. Lasati-le la uscat pe un prosop.

Cand se racesc, se transfera pe un platou.

Sursa articol: www.foodnetwork.ca
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise