Traditii culinare de Paste din jurul lumii

Pastele este o sarbatoare importanta pentru multe popoare, fiecare avand insa propriile ritualuri de celebrare a acestuia. In timp ce romanii mananca pasca si ciocnesc oua rosii, in America se pleaca la vanatoare de oua, iar in Franta se mananca omleta.  

Traditii culinare de Paste din jurul lumii

Iata si alte obiceiuri culinare de Paste din jurul lumii:

1. Grecia

In Grecia, tsoureki este painea traditionala de Paste, nelipsita de pe mesele grecilor. Painicile sunt impletite si asezonate cu aroma de portocale si Mahlab, un condiment obtinut din samburi de cirese. Grecii au, de asemenea, traditia oualor rosii, ce sunt vopsite traditional cu foi de ceapa. Tot aici se consuma si traditionala friptura de miel. Dupa miezul noptii, in Grecia se consuma mayeritsa, o supa pregatite din organe.

2. Germania

In Germania, Pastele este privit ca o afacere si este cea mai importanta data din calendarul crestin. In joia de dinainte de Paste, are loc Joia Verde, cand germanii consuma doar alimente ecologice. Si in Germania exista traditia fripturii de miel, ce simbolizeaza inocenta, alaturi de care se mai serveste si Bunter Osterkuchen, un tort foarte colorat, decorat cu oua dulci.

3. America

In America, friptura de miel a fost detronata de sunca sau carnea de porc afumata, acestea fiind felurile principale de mancare de pe masa de Paste a americanilor. Tot aici are loc si cursa de cautat oua vopsite, in care adultii ascund oua pentru a fi gasite de cei mici.

4. Franta

Pe mesele francezilor exista friptura aromata de miel si multe dulciuri cu ciocolata. O traditia cel putin ciudata are loc in orasul Bessières, din sudul Frantei, unde se pregateste de Paste o omleta uriasa din peste 4000 de oua. Se spune ca traditia s-a pastrat inca de pe vremea cand Napoleon le-a cerut localnicilor sa pregateasca omleta pentru soldatii din armata sa.

5. Anglia

In Anglia masa Paste nu ar fi completa fara hot cross buns, niste chifle dulci condimentate cu stafide, scortisoara si portocale. Acestea au inscriptionate o cruce, ce simbolizeaza momentul crucificarii lui Hristos.

6. Italia

In Italia, nu lipseste de pe masa de paste colomba pasquale, un fel de cozonac ce se pregateste in forma de porumbel dar nici pane di Pasqua, o paine sarata, umpluta cu prosciutto, verdeturi si oua fierte tari.

7. Spania

In Spania, persoanele care vor sa se rasfete putin dupa post, savureaza hornazo, un fel de paine umpluta cu carnati, bacon si oua fierte. Se mananca, de obicei, la finalul postului. Ca desert, se mananca torrijas, un fel de friganele date prin oua, miere si scortisoara.

8. Rusia si Ucraina

Rusia si Ucraina sunt recunoscute pentru cele mai frumos incondeiate oua de Paste din lume. In Ucraina, aceasta arta poarta denumirea de pysanky, aici aparand pentru prima data ouale astfel decorate. In plus, mancarea este delicioasa!

Kulich este o paine ruseasca de Paste cu oua, unt, fructe si nuci, acoperita cu glazura si avand inscriptionat de cele mai multe ori mesajul "Hristos a inviat!". Paskha este un fel de cheesecake de culoare alba ce realizata sub forma unei piramide, ce simbolizeaza puritatea lui Iisus.

Sursa articol: www.foodnetwork.ca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise