autor:

Gustos.ro

»

Curiozitati culinare

Alte sfaturi culinare
  • Ce este glutenul?

    In ultima perioada, cuvantul gluten pare sa fie pe buzele tuturor. Multi dintre noi am auzit deja ca produsele ce nu contin gluten sunt mai sanatoase si chiar le cautam pe rafturile magazinelor atunci cand mergem la cumparaturi.

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Bauturile dietetice cauzeaza depresie?

    Recunoastem sau nu, nu-i om care nu mai calce cateodata stramb si sa bea cate un pahar de suc acidulat. Mai dificil este atunci cand aceste mici scapari se transforma intr-un obicei constant, mai ales ca aceste tipuri de bauturi

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    5 mituri despre ceai

    Cu siguranta, toti ati auzit cel putin o data despre beneficiile incontestabile pe care ceaiul le are asupra sanatatii. De fapt, studiile au demonstrat ca persoanele care consuma regulat ceai, au un risc mai mic de a suferi de diabet

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Top 10 alimente la care nutritionistii nu ar renunta

    In timp ce nutritionistii recomanda varietate, echilibru si moderatie pentru a asigura toti nutrientii de care organismul uman are nevoie, acestia au propriile alimente preferate la care nu ar renunta nici in ruptul capului. De la

    2 comentarii

  • Curiozitati culinare

    10 beneficii pe care consumul de capsuni le are asupra sanatatii

    Pe langa faptul ca reprezinta un desert savuros si racoritor, capsunile au o multime de beneficii asupra organismului. Fie ca le servesti ca atare sau in diferite prajituri, salate, sucuri sau in dulceata, capsunile nu ar trebui

    6 comentarii

  • Curiozitati culinare

    5 modalitati inedite de a gati cu ceai

    Cu totii savuram cu placere o cana de ceai fierbinte in diminetile friguroase sau ne delectam cu un ceai cu multa gheata in dupa amiezile de vara. V-ati gandit insa ca ati putea introduce ceaiul si in meniul pentru pranz sau cina?  

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    7 ingrediente ciudate pe care oamenii le adauga in cafea

    Cafeaua a devenit parte din viata noastra, multi dintre noi neputandu-si imagina diminetile fara o ceasca mare si calda de cafea in mana. Dupa preferinte, unii aleg sa adauge in cafea lapte, zahar, frisca sau sa o savureze simpla. Insa

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    5 mituri demontate despre mancare

    Inca din perioada copilariei invatam de la parinti si bunici reguli legate de mancare si de modul de nutritie. Ulterior, ne informam de pe televizor, online sau presa scrisa despre asta. Din pacate insa, nu toata informatia pe care

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    5 beneficii ascunse ale mancarurilor picante

      Mancarurile picante sunt apreciate de oameni din intreaga lume, cu toate ca pentru unii dintre noi senzatia de arsura poate fi de-a dreptul infricosatoare. Chiar daca sunteti sau nu fani ai gustului picant, este ceva ce

    5 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Este laptele de capra mai sanatos decat laptele de vaca?

    Inca din copilarie ni se vorbeste despre importanta pe care o are consumul de lapte asupra organismului, acesta devenind unul dintre cele mai comune obiceiuri alimentare ale oamenilor din toata lumea. Si cu toate ca majoritatea prefera

    4 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Cele mai bune 10 restaurante din lume

    Pentru unii un rasfat, pentru altii o necesitate;cert este ca restaurantele capata din ce in ce mai multa importanta in lumea omului modern. Elite Traveler, o revista de lux ce se gaseste doar in avioanele private, a stabilit un

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Mierea - aliment de post sau nu?

    Ori de cate ori tinem post, intervine si marea dezbatere legata de miere: este mierea un produs de post pe care il putem consuma fara grija sau dimpotriva, este un produs de la care trebuie sa ne abtinem?  

    9 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Totul despre al cincilea gust, umami

    Pana nu demult, multi dintre noi cunoasteau doar 4 gusturi: dulce, sarat, acru si amar. Cu toate acestea, probabil ca si voua vi s-a intamplat sa nu va puteti opri din savurat un preparat datorita gustului sau deosebit, un gust pe

    1 comentariu

  • Curiozitati culinare

    Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

    Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate pe pamant, fiind originar din India. Desi in bucataria romaneasca nu sunt folosite prea des, este bine de stiut ca semintele de susan sunt adesea utilizate in bucatariile asiatice

    2 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Beneficiile leurdei si 5 idei de retete

      Cunoscuta sub denumirea de usturoiul ursului, leurda este printre primele plante ale primaverii de care ne putem bucura. Leurda apare la inceputul lunii martie, iar in cultul popular este asociata cu iesirea animalelor

    3 comentarii

  • Curiozitati culinare

    7 alimente ce contin mai multa sare decat ai fi crezut

    Stim cu totii asta: consumul excesiv de sare nu este sanatos pentru organism. Si cu toate ca ne ferim de alimente sarate, putem avea o dieta bogata in sodiu fara a ne da seama. Exista multe produse alimentare ce contin multa sare,

    4 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Totul despre vedeta primaverii: untisorul

    Cunoscut si sub denumirea de grausor, fetica, salata mielului sau salata de camp, untisorul este folosit atat in bucatarie, cat si ca planta medicinala, avand o varietate de beneficii asupra sanatatii.   

    8 comentarii

  • Curiozitati culinare

    De ce sunt nesanatoase alimentele prajite in ulei

    Nu trece zi fara sa auzim cel putin o data in jurul nostru despre dezavantajele alimentelor prajite in ulei si despre modul negativ in care ne pot afecta sanatatea. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca produsele prajite sunt

    3 comentarii

  • Curiozitati culinare

    7 lucruri pe care nu le stiai despre bagels

    Bagelul sau covrigelul american este unul dintre cele mai apreciate produse de brutarie americane, textura fiind caracteristica sa definitorie: cu un interior pufos si un exterior crocant si rumenit. Acest covrigel pare o combinatie

    0 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Totul despre faina cu aproape zero calorii

    Cu siguranta, nici voua nu va va fi usor sa credeti ca exista un tip de faina care are aproape zero calorii. Cu toate acestea, japonezii o folosesc inca din cele mai vechi timpuri  ca aliat pentru pierderea in greutate.  

    10 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Meniul celebritatilor de la gala de decernare a premiilor Oscar

      In timp ce nominalizatii la premiile Oscar 2015 se lupta cu emotiile zilele acestea, o alta parte importanta a evenimentului a fost dezvaluita, spre incantarea tuturor celor ce vor fi prezenti in cadrul galei: meniul. Celebrul

    1 comentariu

  • Curiozitati culinare

    Cele mai celebre 8 deserturi hibrid

    Cand vorbim despre gatit, vorbim in mare parte despre a experimenta si a avea curajul de a incerca noi retete, noi combinatii de arome sau de preparate. Si tocmai din aceasta pasiune au aparut si cele mai celebre 8 deserturi hibride.  

    3 comentarii

  • Curiozitati culinare

    6 trenduri culinare in 2015

    Nici nu a inceput anul bine, ca deja s-au stabilit noile trenduri culinare pentru 2015. Se pare ca baconul nu mai are acelasi loc de cinste pe care il avea pana acum, iar bananele au detronat quinoa si varza Kale.   Anul

    1 comentariu

  • Curiozitati culinare

    12 alimente despre care credeai ca sunt sanatoase

      Este un fapt binecunoscut ca informatiile despre nutritie se pot schimba de la o zi la alta, ca urmare a evolutiei. Asta inseamna ca ceea ce stim astazi poate sa nu mai fie de actualitate maine, si tot asa, caci stiinta

    3 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Motivul pentru care mancarea din avion pare lipsita de gust

      Cu siguranta, si voi v-ati intrebat de ce mancarea din avion este atat de fada atunci cand ati degustat preparatele printre nori. De vina nu este chef-ul, asa cum suntem tentati sa credem, ci vina o purtam chiar asupra

    3 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Totul despre topinambur

    Originar din America Centrala, topinamburul este o planta mai putin cunoscuta in Europa. "Napul porcesc", asa cum mai este denumit,  a fost considerat la inceput periculos pentru oameni si se folosea drept hrana pentru

    10 comentarii

  • Curiozitati culinare

    De ce se inverzesc galbenusurile oualor fierte

    Cu siguranta, si voua vi s-a intamplat cel putin o data sa aveti in farfurie un ou al carui galbenus sa aiba marginile verzi. Ei bine, trebuie sa stii ca acest fapt nu este cauzat de catre ou, ci de pregatirea necorespunzatoare a

    12 comentarii

  • Curiozitati culinare

    10 alimente care rezista chiar si 100 de ani in camara!

    Suna ciudat, insa nu toate alimentele au o perioada de valabilitate; exista o serie de produse care isi pot pastra proprietatile 100 de ani sau chiar la infinit. De exemplu, mierea neprocesata si depozitata intr-un recipient inchis

    8 comentarii

  • Curiozitati culinare

    10 lucruri mai putin cunoscute despre portocale

    Portocalele sunt printre cele mai populare fructe din lume, iar proprietatile lor nutritionale nu sunt deloc de neglijat. Sunt o sursa importanta de vitamine, printre care amintim vitamina C si vitamina A, continand calciul, potasiu

    5 comentarii

  • Curiozitati culinare

    Jabuticaba, arborele cu struguri

    Numit si "pomul cu struguri", Jabuticaba este un arbore de origine braziliana ce se regaseste in Minas Gerias si Sao Paulo, in partea de sud a Braziliei. Ceea ce este cu adevarat uimitor la acest arbore este ca fructele

    7 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: