Cum reusim sa ne mentinem in forma dupa Sarbatori?

Perioada Sarbatorilor ne lasa atat cu amintiri frumoase, cat si cu... kilograme in plus si nevoia unei diete mai usoare, care sa ne relaxeze organismul dupa "chinul" festinelor culinare de Sarbatori. Gustos.ro v-a pregatit cateva sfaturi, pentru ca dumneavoastra sa reusiti sa treceti testul perioadei post-Sarbatori cu brio.

Cum reusim sa ne mentinem in forma dupa Sarbatori?

1. Bea apa. Oamenii confunda uneori setea cu foamea, asa ca, atunci cand simti nevoia sa rontai ceva, bea un pahar de apa mai intai. Apa te ajuta sa te simti satul, iar unii experti chiar recomanda sa sorbi apa (sau ceai rece) inainte sa te asezi la masa.

2. Seteaza-ti scopuri realiste. Unul sau doua kilograme pe saptamana e maximul pe care ar trebui sa ti-l setezi. Majoritatea curelor de slabire facute de nutritionisti iti recomanda sa te opresti dupa ce ai slabit 10 kilograme si sa incerci sa mentii greutatea cea noua timp de 6 luni pana sa incerci alt regim.

3. Permite-ti, din cand in cand, un mic exces. Daca iti permiti o data la doua saptamani, sa zicem, o zi in care sa mananci tot ce doresti, o sa te simti mai putin privat de bunatati si nu iti va dauna atat de mult.

4. Numara pana la 10. Unele studii au aratat ca micile pofte pe care le simti nu dureaza foarte mult, asa ca, atunci cand vrei neaparat sa gusti un aliment interzis, numara pana la 10 si ia-ti cateva minute de pauza pana sa iei decizia. S-ar putea ca pofta sa treaca destul de repede.

5. Mananca mai des. Mesele mai usoare si mai dese iti tin apetitul in frau, iti dau mai multa energie, iti imbunatatesc starea de spirit si chiar iti fac metabolismul sa functioneze mai rapid, intrucat chiar procesul digestiei arde cateva calorii.

6. Foloseste salsa in mancaruri. Salsa e un condiment foarte bun pentru mancaruri si e, in acelasi timp, o mancare foarte sanatoasa. Poti inlocui maioneza cea plina de grasimi cu salsa.

7. Redu cu o treime portiile. Daca mananci in oras, rezista tentatiei de a-ti curata complet farfuria punand deoparte, atunci cand iti e adusa in fata, o treime din cantitate. Mananca doar restul si, eventual, cere chelnerului sa-ti impacheteze restul si mananca a doua zi, la pranz. Aceasta tactica simpla ar putea sa iti scada chiar 500 de calorii zilnic din meniu.

8. Nu consuma mult alcool. Tine minte ca alcoolul e o sursa importanta de calorii. O cutie de bere de 0,33 are 150 de calorii, un pahar de vin, 85. Cocktailurile au chiar si mai multe calorii si pot deveni echivalentul unui desert bogat. Concluzia e: daca vrei sa pierzi kilograme, rezuma-te la apa.

9. Nu consuma sucuri din comert. Sucurile sunt o sursa generoasa de calorii si sunt foarte populare, din pacate. Bem mai mult suc decat lapte sau decat sucuri naturale, dar partea proasta e ca nu ne satisfac deloc foamea, dar contribuie la procesul de ingrasare. Asa ca, daca ti-e neaparat pofta de ceva dulce, ai putea mai bine sa rontai o bucata de ciocolata decat sa bei o sticla de suc. Daca ti-e foarte sete, ramai la apa plata sau, pentru ceva dulce, ceai rece facut de tine in casa.

10. Nu manca pe graba. Daca mananci pe graba, in fata televizorului sau a computerului, s-ar putea sa consumi mai multa mancare decat trebuie, fara sa-ti dai seama. Atunci cand mananci, aseaza-te la masa din bucatarie sau sufragerie si savureaza fiecare imbucatura. Si, mai ales, fii atent la cat de mult mananci de fapt!

Voi cum va refaceti dupa Sarbatori?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise