autor:

Gustos.ro

»

Sa mancam sanatos

Alte sfaturi culinare
  • Quinoa - super aliment

    Deşi e considerată a fi o cereală, quinoa este o sămânţă care se găteşte ca o cereală. Este originară din America de Sud şi creşte la altitudini foarte mari. Boabele sunt rotunde şi au culoarea gri sau galbenă.

    0 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    10 sfaturi pentru o dieta vegana sau de post usoara si sanatoasa

    Dieta fara produse animale este foarte sanatoasa si benefica pentru organism. Cum perioadele de post sunt perfecte pentru a-ti ajuta organismul sa fie in forma maxima, venim cu cateva sfaturi utile.   

    2 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Vitaminele primăverii

    Primăvara trebuie să ne curăţăm organismul după iarna grea, iar natura ne ajută să facem asta.

    0 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    10 alimente bogate in vitamina C, in afara de citrice

    Cele mai populare alimente care contin vitamina C sunt citricele, insa, desi poate parea suprinzator, acestea nu au cea mai mare cantitate. Vitamina C este un nutrient esential pentru organism pentru dezvoltarea si ingrijirea tesuturilor,

    1 comentariu

  • Sa mancam sanatos

    Protejeaza-ti organismul in anotimpul rece

    Dintre toate anotimpurile, iarna are cea mai proasta reputatie. Este sezonul rece, sezonul racelii si sezonul in care bolile contagioase abunda. Cu toate astea, nu trebuie neaparat sa fie asa. De fapt, iarna e cel mai bun anotimp in

    3 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Cum te poti feri zilnic de mancarurile nesanatoase

    Chiar daca, in viata de zi cu zi, suntem asaltati de mancaruri nesanatoase, ce par o alternativa mai rapida si (uneori) mai ieftina, e destul de usor sa gasim inlocuitori pentru toate aceste alimente nesanatoase, pentru a ne schimba

    1 comentariu

  • Sa mancam sanatos

    Ai racit? Afla cum te poti trata prin alimentatie

    Alimentatia poate reduce riscul de a te imbolnavi de gripa sau raceala, pentru ca un stil de viata sanatos iti ajuta sistemul imunitar si te ajuta sa te pazesti de boli precum cele de mai sus.

    8 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Ce nu stiai despre sucurile de fructe

    Beneficiile sucurilor de fructe sunt o mica noutate pentru noi. Chiar daca cu totii am gustat de multe ori un suc natural de portocale, sunt mult mai multe retete, mai bogate in vitamine, pe care le putem incerca acasa, cum ar fi, spre

    1 comentariu

  • Sa mancam sanatos

    Zece mancaruri cu super-puteri

    Stim atat de putine despre ce mancam! Sunt unele alimente care, desi nu cunoastem acest lucru despre ele, sunt adevarati super-eroi ai lumii culinare.

    3 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Cum sa mananci sanatos atunci cand iesi in oras

    Cand esti tanar, ai o viata sociala activa. Iesi mult in oras si de multe ori pranzul sau cina te prinde la un restaurant, la un fast-food sau in fata unei shaormerii.

    3 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Alimente sanatoase pentru un somn mai bun

    Daca te odihnesti bine noaptea, vei avea o zi mult mai energica si productiva. Daca ai probleme cu somnul, stii deja cat de greu e sa stai treaz in timpul zilei, cand ai face orice doar sa poti trage un pui de somn.

    6 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Mancaruri gustoase si sanatoase - nu doar un mit!

    Principalul motiv pentru care ne e atat de greu sa renuntam la grasimi este ca, fara ele, mancarurile noastre nu vor mai fi la fel de savuroase. Daca reusesti sa aduci savoare mancarurile tale fara a te folosi de grasimi, vei avea doar

    4 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Nutritia in perioada postului si in dieta vegana

    Fie ca tii post, fie ca doresti sa tii o dieta vegana, iti prezentam cateva informatii despre dieta fara produse de origine animala. Ca sa mentii o nutritie echilibrata in timpul acestei perioade de dieta, iti oferim cateva informatii

    5 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Cartea “150 de alimente esentiale pentru imunitate”

    Din 22 aprilie, revista Felicia va ofera “150 de alimente esentiale pentru imunitate”, o lectura indispensabila pentru toti cei care vor sa isi pastreze sanatatea si sa previna aparitia bolilor. Autoarea, Kirsten Hartvig, este cercetator

    7 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Cardamomul, aroma pretioasa a Indiei

    Cardamomul este considerat ca fiind „ regina condimentelor ” in India pentru parfumul sau intens si unic, care imbunatateste aroma oricarui fel de mancare in care se adauga. (articol oferit de doamna Camelia Grosu)

    23 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Lassi - sau cum sa te racoresti sanatos, in stil indian

    Dupa o zi grea simtim adesea nevoia de a ne racori cu ceva usor si delicios. De ce sa nu incercam un preparat la indemana, inspirat din bucataria sud-asiatica?

    23 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Pierogi, coltunasii din Polonia

    Pierogi e un fel de mancare de origine poloneza, foarte similar cu coltunasii romanesti sau tortellini italienesti. Fundamental, e vorba de galuste fierte si umplute cu diverse ingrediente.  Ingredientele difera in functie de zona,

    9 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Smochinele: dulceata si savoare din tarile calde

    Cu o forma ovala sau, la unele soiuri, alungita la un capat ca o para, smochinele sunt printre cele mai savuroase fructe care cresc in zonele calde. Sunt zemoase, suculente, dulci (concentratia mare de zaharuri naturale le plaseaza

    29 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Stiai ca sarea micsoreaza febra?

    De-a lungul timpului, sarea a fost folosita ca agent de conservare a alimentelor, de aromare a mancarurilor, in prepararea lutului pentru ceramica, in diverse ritualuri religioase, dar si ca remediu pentru tratarea multor afectiuni.

    26 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Beneficiile leuşteanului

    Usor de recunoscut, leusteanul are culoarea verde viu si un  miros inconfundabil, devenind astfel foarte folosit la ciorbe si preparate cu carne de miel, carora le da un gust si o aroma aparte.

    15 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Povestea fascinanta a nucilor

    Originar din Asia, arborelui de nuc i s-au atribuit, la inceputuri, puteri malefice. In primul rand, pentru ca bogata sa coroana umbrea alte culturi. In plus, arborele secreta unele substante care impiedica plantele din jur sa creasca

    25 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Cele mai energizante alimente

    Ni se intampla tuturor: ne promitem ca de luni vom incepe sa facem gimnastica, vom porni un regim nou si ne vom lasa de toate viciile pe care le avem. Dar nu se intampla intotdeauna asa. Deseori, abia avem energie sa trecem printr-o

    22 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Trei retete de mancare usoara pentru inceputul anului

    Dupa un final de an imbelsugat in preparate culinare, suntem gata sa reducem numarul caloriilor si sa ne detoxificam organismul.

    28 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Mancaruri bune pentru inima

    Chiar daca nu ai probleme cu inima, e bine sa tii o dieta care sa te protejeze de asa ceva, bogata in fibre si grasimi “bune”, precum Omega-3. E bine si sa ai o greutate potrivita si sa faci multa miscare, dar dieta este cheia.

    18 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Cinci trucuri pentru mancaruri mai gustoase

    Chiar daca esti un bucatar incepator, asta nu inseamna ca nu poti avea cateva trucuri care sa iti faca musafirii sa exclame de uimire atunci cand gusta din preparatele tale. Iata ce te invatam noi:

    30 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Despre falafel

    Falafelul este un fel de chifteluta preparata din naut condimentat sau boabe de fava. Reteta e originara din Egipt si e un fel de mancare popular in Orientul Mijlociu.

    15 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Ce trebuie neaparat sa gusti atunci cand pleci in Italia

    Daca esti intr-o vacanta in Italia, e pacat sa nu profiti de minunile culinare italienesti. Noi ti-am pregatit un mic ghid culinar italian, ca sa stii ce sa incerci neaparat cand esti acolo.

    38 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Sfecla rosie, un medicament natural

    Incarcata cu vitamine, fibre, de un rosu aprins si dulce ca o para coapta, sfecla rosie nu este totusi mult prea gustata de noi, romanii.

    44 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Retete de "mancari" din perioada interbelica

    Marti, 24 noiembrie, la Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti)  are loc de la ora 16.00 o intalnire cu aristocratia vechiului Bucuresti. Dupa 75 de ani, cea mai interesanta carte de bucate a Romaniei interbelice

    9 comentarii

  • Sa mancam sanatos

    Salata de andive cu dressing din mustar Dijon, miere si gorgonzola

    Andivele au fost descoperite accidental in Belgia (Schaerbeek) pe la 1830. Sunt frunze de culoare alb galbuie cu un gust placut, putin amarui. La noi au fost cunoscute si adoptate ceva mai tarziu, dar inca putina lume le foloseste

    11 comentarii

  • «   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: