Fie ca esti incepator intr-ale gatitului, fie ca iti petreci foarte mult timp in bucatarie si te descurci de minune sa pregatesti mancaruri gustoase, ti se poate intampla sa scapi din greseala in preparat prea multa sare, prea mult chilli ori poate chiar prea mult curry. Oricui i se poate intampla.

Ceea ce trebuie sa stii e ca nu trebuie sa te ingrijorezi in aceasta privinta. Nu este un capat de lume. Stim noi o multime de solutii eficiente pe care le poti folosi pentru a salva mancarea. Tu trebuie doar sa alegi una.
 
Echilibreaza aromele. Daca ti se pare ca mancarea pe care ai pregatit-o are un gust prea puternic incearca sa echilibrezi aromele adaugand fie ceva acid precum zeama de lamaie, fie ceva dulce, care sa taie din aciditate precum zaharul. Incearca si gusta mereu pana obtii aroma dorita.
 
Dilueaza. Prea mult curry ori prea multa sare? Atunci cand prepari mancaruri cu sos ori supe, le poti dilua pentru a le "repara". Adauga mai multa supa fara sare, lapte de cocos ori smantana lichida pentru a dilua mancarea condimentata in exces.
 
Foloseste un cartof. Daca este vorba de un preparat care a devenit prea sarat pentru ca l-ai lasat sa scada mai mult decat trebuia, adauga putina apa fiarta deasupra si mai lasa-l pentru putin timp pe foc. Totusi, daca nu este vorba de o supa sau de o mancare cu sos, poti pune in preparatul cu pricina o jumatate de cartof crud. Lasa-l acolo 5-6 minute si apoi scoate-l pe o farfurie. El va absorbi excesul de sare.  
 
Lactate si unt de arahide pentru mancarurile iuti. Ai scapat mult prea mult chilli in preparatul tau? In functie de natura acestuia, poti folosi lapte, iaurt ori unt de arahide pentru a scapa de iuteala. Pune cate putin, amesteca si testeaza mereu pana cand obtii gustul dorit.
 
Voi ce alte trucuri mai cunoasteti? :)

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Adrian, 17 ianuarie 2016

    Ce invenție reușită internet ăsta. Și subiectul în temă super util.

  • Fara foto

    Ovi, 23 mai 2014

    Cel mai practic este sa gatiti fara sare. Fiecare are oliviera pe masa si isi poate "regla" gustul mancarii dupa cum doreste cu sare. Am o multime de prieteni care evita sarea pe cat posibil. Daca i-as chema la masa si i-as servi cu mancare cu sare mai mult ca sigur as ramane cu mancarea pentru mine.

  • Fara foto

    adriana, 15 mai 2014

    super sfaturi!multumim!

  • Fara foto

    Sorin_Coserea, 25 aprilie 2014

    Si pentru prea mult rom in prajitura exista remediu ? O arunc?

  • Fara foto

    Petre Gabriela, 21 aprilie 2014

    Sfaturi excelente 'multumesc - e de retinut .

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 17 aprilie 2014

    Cu cartoful ,stiam ! De celelalte ,acum am aflat ! Multumesc !

  • Fara foto

    Paula Gabriela, 17 aprilie 2014

    Multumim pentru sfaturi.

  • Fara foto

    Marin Dumitru, 17 aprilie 2014

    Asa ...am sa fac si eu ... :D

  • Fara foto

    Emilia Apitulesei, 17 aprilie 2014

    si orezul absoarbe sarea in exces

  • Fara foto

    Mirela Charhatiu, 16 aprilie 2014

    asa fac eu

  • Fara foto

    Emil Ariton, 15 aprilie 2014

    Exact asa face si sotia mea.