Secretele fructului Kaki, numit si fructul zeilor - 10 motive ca sa-l consumi

Stiti acele fructe care arata ca niste rosii portocalii si pe care le vedeti prin majoritatea supermarketurilor? Au un nume amuzant, Kaki, dar efectele lor asupra organismului uman sunt de-a dreptul miraculoase. De fapt, fructul Kaki mai este cunoscut si sub numele de "persimon", care s-ar traduce prin "para lui Dumnezeu" sau "fructul zeilor". Toti cei care le-au incercat stiu ca au un gust foarte bun, dar putini le cunosc si beneficiile exceptionale pe care le aduc sanatatii.  Asadar, iata cateva dintre secretele "fructelor zeilor" si, in acelasi timp, motive incontestabile de a le consuma cat mai des:  

Secretele fructului Kaki, numit si fructul zeilor - 10 motive ca sa-l consumi

1. Fructele Kaki au un continut semnificativ de antioxidanti, fiind cunoscute si ca un aliment anticancer. Astfel, consumul de Kaki poate combate efectele radicalilor liberi responsabili pentru aparitia unor boli degenerative precum cancer, pierderea vederii, imbatranire prematura, boala Parkinson etc.
2. Vei observa ca aceste fructe au un efect benefic si asupra reglarii miscarii intestinale si asupra mentinerii sanatatii sistemului digestiv, datorita fibrelor din pulpa fructului (in 100 g de fruct proaspat se gasesc 3,6 g de fibre).

3. Totodata, fructul Kaki ajuta si la imbunatatirea vederii, datorita complexului de vitamina E, vitamina A si C. In acelasi timp, continutul mare de zeaxantina (un carotenoid) reduce degenerarea maculara si riscul aparitiei cataractei sau a vederii nocturne deficitare.

4. Fiind bogat in magneziu, fructul Kaki ajuta la reglarea metabolismului si combate starile de oboseala.

5. Se spune ca banana este cea mai buna sursa de potasiu, dar un fruct Kaki contine mai mult potasiu decat o banana. Din acest motiv, fructele Kaki sunt recomandate in dieta femeilor insarcintate.

6. De asemenea, fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B (acid folic, piridoxina, tiamina etc.), esentiale pentru buna functionare a creierului.

7. Datorita continutului mare de potasiu, este recomandat ca fructul kaki sa fie consumat si de persoanele care sufera de hipertensiune si de cei care doresc sa elimine efectele retentiei de apa.

8. Kaki are si proprietati antiinflamatorii, antitumorale, antiinfectioase si antihemoragice, datorita antioxidantilor polifenolici precum galocatechine, catechine si acidului betulinic.

9. Printre altele, Kaki contine si cupru, care imbunatateste absorbtia fierului si, astfel, favorizeaza producerea de celule rosii.

10. Consumul de fructe Kaki este recomandat si celor care doresc sa-si intareasca sistemul imunitar, datorita cantitatilor mari de vitamina C pe care le contine.

Sursa foto: nutrientrich.com
nutrientrich.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor