Stiti acele fructe care arata ca niste rosii portocalii si pe care le vedeti prin majoritatea supermarketurilor? Au un nume amuzant, Kaki, dar efectele lor asupra organismului uman sunt de-a dreptul miraculoase.

De fapt, fructul Kaki mai este cunoscut si sub numele de "persimon", care s-ar traduce prin "para lui Dumnezeu" sau "fructul zeilor".

Toti cei care le-au incercat stiu ca au un gust foarte bun, dar putini le cunosc si beneficiile exceptionale pe care le aduc sanatatii. 

Asadar, iata cateva dintre secretele "fructelor zeilor" si, in acelasi timp, motive incontestabile de a le consuma cat mai des:
 
1. Fructele Kaki au un continut semnificativ de antioxidanti, fiind cunoscute si ca un aliment anticancer. Astfel, consumul de Kaki poate combate efectele radicalilor liberi responsabili pentru aparitia unor boli degenerative precum cancer, pierderea vederii, imbatranire prematura, boala Parkinson etc.
 
2. Vei observa ca aceste fructe au un efect benefic si asupra reglarii miscarii intestinale si asupra mentinerii sanatatii sistemului digestiv, datorita fibrelor din pulpa fructului (in 100 g de fruct proaspat se gasesc 3,6 g de fibre).

3. Totodata, fructul Kaki ajuta si la imbunatatirea vederii, datorita complexului de vitamina E, vitamina A si C. In acelasi timp, continutul mare de zeaxantina (un carotenoid) reduce degenerarea maculara si riscul aparitiei cataractei sau a vederii nocturne deficitare.

4. Fiind bogat in magneziu, fructul Kaki ajuta la reglarea metabolismului si combate starile de oboseala

5. Se spune ca banana este cea mai buna sursa de potasiu, dar un fruct Kaki contine mai mult potasiu decat o banana. Din acest motiv, fructele Kaki sunt recomandate in dieta femeilor insarcintate. 



6. De asemenea, fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B (acid folic, piridoxina, tiamina etc.), esentiale pentru buna functionare a creierului.

7. Datorita continutului mare de potasiu, este recomandat ca fructul kaki sa fie consumat si de persoanele care sufera de hipertensiune si de cei care doresc sa elimine efectele retentiei de apa.
 
8. Kaki are si proprietati antiinflamatorii, antitumorale, antiinfectioase si antihemoragice, datorita antioxidantilor polifenolici precum galocatechine, catechine si acidului betulinic.

9. Printre altele, Kaki contine si cupru, care imbunatateste absorbtia fierului si, astfel, favorizeaza producerea de celule rosii.

10. Consumul de fructe Kaki este recomandat si celor care doresc sa-si intareasca sistemul imunitar, datorita cantitatilor mari de vitamina C pe care le contine.
 
Sursa foto: nutrientrich.com
Sursa articol: nutrientrich.com

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • DaniEla Birligiu, 22 ianuarie 2016

    e bun, chiar foarte bun.

  • doru, 10 ianuarie 2016

    nu e exact!!!consumarea exagerata a fructului produce ca un dop in intestine si e necesar interventie chirurgicala urgenta.recomandat de mancat fructul dupa ce e cojit.persoane care au probleme cu intestinul..operatie de scurtare e interzis de mancat acest fruct.

  • kok miori, 09 ianuarie 2016

    Foarte gustos si sanatos noi il avem acum iarna si la noi se cheama Afarsemon-cand se inmoaie putin este zemos si dulce!

  • Dorina Ghimbeu, 09 ianuarie 2016

    Este super !......a devenit unul din preferatele mele

  • zbiggi, 09 ianuarie 2016

    Ar trebui mentionat si faptul ca exista persoane alergice la acest fruct.

  • Lili Luciana, 06 ianuarie 2016

    SUPER SINT PRINTRE PREFERATELE MELE!

  • Simona Florina Oprea, 06 ianuarie 2016

    Foarte bun!

  • Piia Banabic, 06 ianuarie 2016

    Autorul articolului uita sa ne spuna si la ce cantitate consumata acest fruct ar avea asemenea beneficii...

  • Marioara Giurgiu, 06 ianuarie 2016

    Merita sa fie consumate ,pe langa beneficiile ce la aduc sanatatii au si un gust foarte bun !

  • Marioara Preda, 05 ianuarie 2016

    am consumat multi ani acest fruct si este adevarat ce se spune despre proprietatile sale

  • Speranta Suceava, 05 ianuarie 2016

    super fruct!

  • Lucia Ursu, 04 ianuarie 2016

    Da,îl consum este foarte gustos

  • Bianca Hammani, 04 ianuarie 2016

    interesant...