
De fapt, fructul Kaki mai este cunoscut si sub numele de "persimon", care s-ar traduce prin "para lui Dumnezeu" sau "fructul zeilor".
Toti cei care le-au incercat stiu ca au un gust foarte bun, dar putini le cunosc si beneficiile exceptionale pe care le aduc sanatatii.
Asadar, iata cateva dintre secretele "fructelor zeilor" si, in acelasi timp, motive incontestabile de a le consuma cat mai des:
3. Totodata, fructul Kaki ajuta si la imbunatatirea vederii, datorita complexului de vitamina E, vitamina A si C. In acelasi timp, continutul mare de zeaxantina (un carotenoid) reduce degenerarea maculara si riscul aparitiei cataractei sau a vederii nocturne deficitare.
4. Fiind bogat in magneziu, fructul Kaki ajuta la reglarea metabolismului si combate starile de oboseala.
5. Se spune ca banana este cea mai buna sursa de potasiu, dar un fruct Kaki contine mai mult potasiu decat o banana. Din acest motiv, fructele Kaki sunt recomandate in dieta femeilor insarcintate.

6. De asemenea, fructul Kaki este bogat si in vitaminele din complexul B (acid folic, piridoxina, tiamina etc.), esentiale pentru buna functionare a creierului.
7. Datorita continutului mare de potasiu, este recomandat ca fructul kaki sa fie consumat si de persoanele care sufera de hipertensiune si de cei care doresc sa elimine efectele retentiei de apa.
9. Printre altele, Kaki contine si cupru, care imbunatateste absorbtia fierului si, astfel, favorizeaza producerea de celule rosii.
10. Consumul de fructe Kaki este recomandat si celor care doresc sa-si intareasca sistemul imunitar, datorita cantitatilor mari de vitamina C pe care le contine.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 13 comentarii
-
doru, 10 ianuarie 2016
nu e exact!!!consumarea exagerata a fructului produce ca un dop in intestine si e necesar interventie chirurgicala urgenta.recomandat de mancat fructul dupa ce e cojit.persoane care au probleme cu intestinul..operatie de scurtare e interzis de mancat acest fruct.
-
kok miori, 09 ianuarie 2016
Foarte gustos si sanatos noi il avem acum iarna si la noi se cheama Afarsemon-cand se inmoaie putin este zemos si dulce!
-
Dorina Ghimbeu, 09 ianuarie 2016
Este super !......a devenit unul din preferatele mele
-
zbiggi, 09 ianuarie 2016
Ar trebui mentionat si faptul ca exista persoane alergice la acest fruct.
-
Lili Luciana, 06 ianuarie 2016
SUPER SINT PRINTRE PREFERATELE MELE!
-
Simona Florina Oprea, 06 ianuarie 2016
Foarte bun!
-
Piia Banabic, 06 ianuarie 2016
Autorul articolului uita sa ne spuna si la ce cantitate consumata acest fruct ar avea asemenea beneficii...
-
Marioara Giurgiu, 06 ianuarie 2016
Merita sa fie consumate ,pe langa beneficiile ce la aduc sanatatii au si un gust foarte bun !
-
Marioara Preda, 05 ianuarie 2016
am consumat multi ani acest fruct si este adevarat ce se spune despre proprietatile sale
-
Speranta Suceava, 05 ianuarie 2016
super fruct!
-
Lucia Ursu, 04 ianuarie 2016
Da,îl consum este foarte gustos
-
Bianca Hammani, 04 ianuarie 2016
interesant...
DaniEla Birligiu, 22 ianuarie 2016
e bun, chiar foarte bun.