53 retete postate de Liliana Pintilie


Fara foto

Piureuri

Legumele fierte in apa clocotita cu sare se transforma in piure, prin trecerea lor prin sita

0 voturi   0 comentarii
15 min
Aperitive
Fara foto

Sos galben

Se prepara la fel ca sosul suprem, cu deosebirea ca se preapara mai gros; i se adauga un galbenus

1 vot   1 comentariu
30 min
Sosuri
Fara foto

Sos Remoulade

Se subtiaza maioneza cu apa rece sau zeama de zarzavat fiert si putina zeama de lamaie. Se amesteca

0 voturi   0 comentarii
30 min
Sosuri
Fara foto

tocanita cu ciuperci

Ceapa se taie pestisori si se inabuse in grsime pana se topeste. Ciupercile se spala, se curata,

0 voturi   0 comentarii
50 min
Aperitive
Fara foto

salata de conopida

Se rupe conopida in bucatele si se fierbe in apa clocotota cu sare si putin lapte, ca sa ramana

0 voturi   0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Fara foto

salata ruseasca

Toate zarzavaturile se fierb bine, se taie cuburi cat mai mici, se amesteca cu maioneza o lingurita

1 vot   0 comentarii
30 min
Salate
Fara foto

Sos tomat

In grasimea infierbantata se pune o lingurita de faina, se lasa la foc mic sa fiarba, fara sa

0 voturi   0 comentarii
30 min
Sosuri
Fara foto

Sos pentru fripturi

In sosul degresat, scurs de la fripturi, se pun doua linguri de smantana care au fost amestecate

1 vot   0 comentarii
20 min
Sosuri
Fara foto

sos caramel

Se infierbanta grasimea preferata in care se pun 2-3 linguri de zahar, se rumenesc bine si se

0 voturi   0 comentarii
30 min
Sosuri
Fara foto

Sos alb pentru peste

In grasimea preferat se inmoaie la foc mic o ligura de faina fara sa se rumeneasca. Se stinge

0 voturi   0 comentarii
25 min
Sosuri
Fara foto

Budinca de malai

Se prepara un sos alb foarte gros si, cand este rece, se amesteca cu malaiul fiert in lapte,

3 voturi   1 comentariu
30 min
Budinci
Fara foto

spuma de capsuni

Capsunile, zaharul si albusil de ou se bat pana se ingroasa ca frisca.

0 voturi   0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse