53 retete postate de Liliana Pintilie


Fara foto

Sote de fasole vede

Se fiebe fasolea in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Se strecoara, se adauga untul si

0 voturi   0 comentarii
1h
Aperitive
Fara foto

Sos simplu cu untdelemn

Se amesteca untdelemnul ce zeama de lamaie sau otet si patrunjel verde. Se intrebuinteaza la

0 voturi   0 comentarii
5 min
Sosuri
Fara foto

Sos suprem

Se dizolva untul la foc moale; se adauga o lingurita de faina si se lasa sa se inmoaie la foc

0 voturi   0 comentarii
30 min
Sosuri
Fara foto

Mancare de caprioara

Se spala carnea; se taie bucati si se pune la inabusit in grasime odata cu 2-3 cepe taiate marunt.

9 voturi   1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Cascaval la capac

Se taie cascavalul cuburi, se pune intr-un graten odata cu untul, se acopera cu un capac si

0 voturi   0 comentarii
5 min
Aperitive
Fara foto

Sos marinat

La sosul romanesc, preparat cu untdelemn, se adauga usturoi, otet si foi de dafin dupa gust.

3 voturi   0 comentarii
40 min
Sosuri
Fara foto

Oua pierdute

Se ung cu unt formele de tarte in care se pun galbenusurile de oua, putin unt si smantana. Deasupra

0 voturi   0 comentarii
15 min
Aperitive
Fara foto

Ochiuri pe sunca

Se infierbanta untul, apoi se pun feliile de sunca. Dupa ce s-au infierbantat bine si ele, se

0 voturi   0 comentarii
10 min
Aperitive
Fara foto

Oua nemtesti

Se infierbanta grasimea, se pun ouale cu atentie, se sareaza numai albusul si, cand s-a coagulat,

0 voturi   0 comentarii
20 min
Aperitive
Fara foto

Salata de sfecla

Se fierbe sau se coace sfecla rosie, se curata se taie felii subtiri. Cand este complet rece,

0 voturi   0 comentarii
30 min
Salate
Fara foto

Salata de andive

Se curata andivele, se spala foarte bine in apa rece, se taie bucati de 3-4 cm si se aranjeaza

0 voturi   0 comentarii
20 min
Salate
Fara foto

sos de unt

Se freaca untul spuma, se adauga zeama de lamaie, se adauga apoi sarea si apoi verdeata. Se

0 voturi   0 comentarii
5 min
Sosuri