Alba ca neaua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de amoniu
  • un varf de sare
  • 800 g faina
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri(cu varf) de faina
  • 250 g margarina Rama
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • 100 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Foi:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care se coc pe fundul tavii de aragaz(tava se unge cu ulei).Se coc circa 10 min.fiecare foaie.

Crema:

In laptele rece se pune faina,zaharul si se fierbe pana se obtine o crema legata.Cand este calduta se adauga margarina Rama si lamaia.Mestecandu-se se obtine o crema pufoasa.

Se ung foile pe rand cu crema obtinuta si se lasa prajitura la inmuiat circa 4 ore(o parte din crema intra in foi).Se taie prajitura in forme dorite si se pudreaza cu zaharul vanilat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise