20
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de ciocolata.Este foarte delicioasa si
Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin
Curatam legumele si le spalam. Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar ceapa o lasam intreaga. Curatam usturoiul,
1. Se curata si se taie cartofii in sferturi. Se ierb 12 minute pana cand se inmoaie. Se scurg si se lasa la racit timp de 5 minute. 2.
Pestele se spala, se curata, se pune la desarat, in apa rece sau in lapte, tinandu-se cateva ore, dupa care se fileteaza si se
Cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele se pun la fiert in 5 cani de apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu fiarba complet.
Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica; La fel se procedeaza cu merele.
Cureti morcovi si telina de coaja,le speli si l;e dai prin razatoare. Scoti semintele ardeilor,ii speli si ii tai fideluta. Fasolea,
Se curata si se fierbe telina, apoi se taie cubulete mici, la fel se taie si castravetii si cascavalul. Se amesteca apoi telina, castraveciorii,
Se pun pastele la fiert impreuna cu uleiul si de preferinta un praf de sare , apoi taiati ciupercile in 2, se taie ceapa (marunt) si
Se spala palariile de ciuperci, se lasa la stors. Intre timp se pune branza de vaci intr-un castron, cu sare dupa gust si usturoi pisat
Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la fiert in
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,
Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa
Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul
Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos
Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pune intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa totul sa
Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt.Se poate pune deasupra
Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu uleiul (untul
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin