20
retete

»

Retete traditionale din Polonia

  • Pasca poloneza cu

    Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de ciocolata.Este foarte delicioasa si

    0 comentarii

  • Supa de varza rosie

    Se curata cartofii si se taie cubulete apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Varza se taie cuburi dupa care o sotam in putin

    8 comentarii

  • Supa poloneza de

    Curatam legumele si le spalam. Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar ceapa o lasam intreaga. Curatam usturoiul,

    3 comentarii

  • Biscuiti deliciosi

    1. Se curata si se taie cartofii in sferturi. Se ierb 12 minute pana cand se inmoaie. Se scurg si se lasa la racit timp de 5 minute. 2.

    1 comentariu

  • Salata poloneza cu

    Pestele se spala,  se curata, se pune la desarat, in apa rece sau in lapte, tinandu-se cateva ore, dupa care se fileteaza si se

    2 comentarii

  • Tocanita Poloneza

    Cartofii taiati cubulete si morcovii taiati rondele se pun la fiert in 5 cani de apa cu sare pana se inmoaie, dar sa nu fiarba complet.

    3 comentarii

  • Salata poloneza de

    Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica; La fel se procedeaza cu merele.

    1 comentariu

  • SALATA BULGAREASCA

    Cureti morcovi si telina de coaja,le speli si l;e dai prin razatoare. Scoti semintele ardeilor,ii speli si ii tai fideluta. Fasolea,

    0 comentarii

  • salata poloneza

    Se curata si se fierbe telina, apoi se taie cubulete mici, la fel se taie si castravetii si cascavalul. Se amesteca apoi telina, castraveciorii,

    1 comentariu

  • Paste cu sos polonez

    Se pun pastele la fiert impreuna cu uleiul si de preferinta un praf de sare , apoi taiati ciupercile in 2, se taie ceapa (marunt) si

    1 comentariu

  • ciuperci umplute

    Se spala palariile de ciuperci, se lasa la stors. Intre timp se pune branza de vaci intr-un castron, cu sare dupa gust si usturoi pisat

    1 comentariu

  • Conopida poloneza

    Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la fiert in

    3 comentarii

  • Sarlota de ciocolata

    Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn,

    1 comentariu

  • Pasca poloneza

    Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa

    1 comentariu

  • Pirogi

    Se face un aluat din faina, ou, o lingurita de zahar, apa si se intinde o foaie de cca 1/2 cm grosime. Se taie rotunduri cu ajutorul

    2 comentarii

  • Salau polonez rapid

    Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos

    1 comentariu

  • Varza cu carne "Bigos"

    Varza se taie felii groase de cca 2 cm si se sareaza. Se pune intr-o cratita si se acopera cu supa (sau apa calda). Se lasa totul sa

    2 comentarii

  • Cuburi de lamiie

    Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt.Se poate pune deasupra

    2 comentarii

  • Chec din albusuri

    Albusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu uleiul (untul

    1 comentariu

  • Salau polonez

    Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: