439
retete

Alte sectiuni
  • Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

    Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se amesteca cu laptele condensat. Frisca lichida se mixeaza cu

    0 comentarii

  • Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

    Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati") , miezul portocaliu, zemos si aromat. Iar cadura de afara m-a facut sa ma gandesc la ...inghetata. Si un secret:

    0 comentarii

  • Cocktail cu inghetata

    Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga zeama de lamaie, sampania si albusurile batute spuma. Se amesteca bine, apoi compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de banane cu nutella

    Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina, se rastoarna in masina de inghetata, se amesteca 30 min, apoi se serveste. Pentru cine nu are masina de inghetata, se

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Mai intai, se scot sâmburii vişinelor, se pun în congelator peste noapte, împreună cu bananele decojite. După ce s-au congelat, se pun la blender și se amestecă împreună cu mierea și laptele. Vom pbtine o compoziție omogenă,

    0 comentarii

  • Inghetata Amaretto

    Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata se scot, se pun deoparte cateva cirese din castron si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la

    0 comentarii

  • Inghetata vegana

    Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scot si se pun in blender, impreuna cu cele 2 linguri de unt de arahide, lingura de ulei de cocos si nucsoara (pt o aroma mai deosebita). Se

    2 comentarii

  • Sorbet de pepene galben

    Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi se lasă 30 de minute. Se încorporează zeama de lămâie şi sucul de mere, apoi compozitia se pune într-un

    0 comentarii

  • Inghetata de trandafiri

    Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa, intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine, apoi se adauga zaharul, se amesteca si se pune vasul in

    0 comentarii

  • Inghetata de merisoare

    Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu

    0 comentarii

  • Inghetata de cirese

    Intr-o oala, puneti ciresele, zeama de lamaie, vanilia si zaharul si dati un clocot, amestecand pana zaharul este dizolvat. Cu o furculita, zdrobiti ciresele. Dupa ce zaharul s-a topit, raciti compozitia, aprox 10 minute. Apoi puneti compozitia intr-un

    0 comentarii

  • Inghetata cu nuttela si crema de branza

    Punem crema de brânza, coniacul si iaurtul in blender si amestecam bine. Luam 2-3 linguri din aceasta compoziție si lăsăm deoparte. Apoi punem alunele si merenda/nuttela si amestecam bine. Punem compoziția in bol sau cutii pe care le-ați păstrat

    0 comentarii

  • Inghetata de soc

    Florile clatite cu apa rece, se pun in vasul cu apa, dupa cateva clocote, presand florile cu o lingura sa fie cuprinse toate cu apa, se da vasul deoparte si se lasa acoperit sa se infuzeze 3-4 h. Se scot florile dupa acest timp, se pune apa intr-un vas,

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni si banana

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate, taiem banana felii. Punem in blender iaurt, siropul de la dulceata, banana si capsunii si amestecam bine. Apoi punem in forma si dam la congelator, cateva ore.

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni si pepene rosu

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate. Taiem felia de pepene si scoatem samburii si o taiem bucatele. Punem in blender, iaurtul, capsunele, mierea, pepenele si coniac si amestecam bine. Apoi, adaugam fructele confiate si amestecam usor. Punem compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de capsuni cu iaurt

    Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se

    0 comentarii

  • Inghetata tiramisu

    Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine. Intr-un castron se amesteca

    0 comentarii

  • Inghetata de pepene galben

    Pulpa de pepene pasata,se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade amestecand sa nu se lipeasca,se da deoparte,se adauga mierea,se amesteca pentru omogenizare apoi se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine.Dupa acest timp,se incorporeaza usor

    0 comentarii

  • Inghetata de vanilie

    Aceasta este a doua versiune a retetei mele de inghetata, pe care am imbunatatit-o. :) Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator vreo 2 zile (pentru ca e vara si ca sa nu se mai dezghete asa repede). Se separa ouale si vom folosi

    0 comentarii

  • Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

    Reteta e pentru 6 portii si fiecare pahar contine o cupa de inghetata cu vanilie, o cupa cu citrice si o cupa cu fulgi de ciocolata. Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: