452
retete

Alte sectiuni
  • Inghetata Amarena

    Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic. Punem din nou acest amestec, pe foc,

    0 comentarii

  • Granita de pepene rosu

    Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator. Se amestecă din când în când cu o furculiţă. Se

    0 comentarii

  • Inghetata de casa cu aroma de cacao si rom

    Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp

    0 comentarii

  • Inghetata de casa cu aroma de vanilie

    Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute. In acest timp,

    0 comentarii

  • Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

    Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar pana ajunge la consistenta de frisca dar nu prea mult pntru ca s-ar putea taia. Amestecam frisca cu galbenusurile,

    0 comentarii

  • Inghetata de lavanda si zmeura

    Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina... Florile de lavanda si zmeura le speli sub

    0 comentarii

  • Inghetata de capsuni cu creme anglaise

    Mod de preparare pentru creme anglaise: - Intr-o cratita se pun laptele dulce, smantana,3 linguri de zahar si se fierb la bain marie pana cand se omogenizeaza laptele cu smantana. -Intr-un vas se pun galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se mixeaza

    0 comentarii

  • Inghetata de lavanda

    Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi. Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un

    0 comentarii

  • Inghetata cu afine

    Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi cu papanasi, clatite sau simpla. Pofta buna!

    0 comentarii

  • Inghetata cu pepene galben

    Se pune la mixat frisca lichida, pret de cateva minute. Intr-un vas se pune miezul de la pepenele galben, mierea, miezul de nuca coapta si zdrobita, ciocolata bucati, whiskey-ul si se paseaza, nu este necesar sa fie foarte pasat, pot sa ramana si mici

    0 comentarii

  • Inghetata cu cirese amare

    Se scot samburii de la cirese, se adauga peste ele zahar si se pun la frigider peste noapte. Se mixeaza frisca lichida pret de cateva minute, cam cat sa devina o crema densa. Se mixeaza 3/4 din cantitatea de cirese impreuna cu esenta de rom si peste

    0 comentarii

  • Inghetata cu petale de trandafiri

    Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de cateva minute, nu foarte mult, cam 3 minute si frisca lichida devine o frisca foarte consistenta, se adauga petalele de trandafiri si se omogenizeaza compozitia, dupa care se da la congelator pentru

    0 comentarii

  • Inghetata de fragi

    Fragii se macina in robotul de bucatarie cu 2 linguri de suc de lamaie dupa care se trec prin sita ca sa nu ramana samburi si amestecam cu laptele condesat. In oala mixerului punem smantana si 2 linguri de zahar si 1 lingurita esenta de vanilie si batem

    0 comentarii

  • Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

    Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se amesteca cu laptele condensat. Frisca lichida se mixeaza cu

    0 comentarii

  • Sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata

    Iubesc inghetata! Ador pepenele galben! Stiti voi, acela cu coaja galbena si mici vinisoare verzi ( bunica le spunea "rapati") , miezul portocaliu, zemos si aromat. Iar cadura de afara m-a facut sa ma gandesc la ...inghetata. Si un secret:

    0 comentarii

  • Cocktail cu inghetata

    Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit, se adauga zeama de lamaie, sampania si albusurile batute spuma. Se amesteca bine, apoi compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de banane cu nutella

    Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina, se rastoarna in masina de inghetata, se amesteca 30 min, apoi se serveste. Pentru cine nu are masina de inghetata, se

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Mai intai, se scot sâmburii vişinelor, se pun în congelator peste noapte, împreună cu bananele decojite. După ce s-au congelat, se pun la blender și se amestecă împreună cu mierea și laptele. Vom pbtine o compoziție omogenă,

    0 comentarii

  • Inghetata Amaretto

    Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata se scot, se pun deoparte cateva cirese din castron si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la

    0 comentarii

  • Inghetata vegana

    Se taie bananele in bucatele, se pun intr-o punga si se baga la congelator, timp de 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scot si se pun in blender, impreuna cu cele 2 linguri de unt de arahide, lingura de ulei de cocos si nucsoara (pt o aroma mai deosebita). Se

    2 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.