424
retete

Alte sectiuni
  • Inghetata tiramisu

    Se pregateste in primul rand piureul de zmeura;se spala,se paseaza 250g cu blenderul,se trece prin sita pentru eliminarea semintelor, se pune intr-un vas pe foc si se lasa 15min pana se ingroasa apoi se lasa sa se raceasca bine. Intr-un castron se amesteca

    0 comentarii

  • Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe

    Ce poate fi mai placut, pe caldurile astea, decat sa te delectezi cu o inghetata cremoasa, intr-o combinatie jucausa si rafinata in acelasi timp? Am imbinat in aceeasi cupa de inghetata mai multe gusturi si culori: visine, caise, ciocolata, vanilie si

    11 comentarii

  • Inghetata in 3 culori

    - Pregatesc 3 castroane. Procedez astfel: - In fiecare castron se amesteca,cate doua galbenusuri si cate doua linguri de zahar. - Intr-un castron adaug cacao si esenta de rom, in altul nessul,iar in ultimul adaug zaharul vanilat si un praf de sofran. -

    3 comentarii

  • Pere umplute cu inghetata

    Perele se spala,se taie la codita ca un capacel ,dar acesta nu se arunca,se scoate cu grija miezul si se indreapta putin la cotor pentru a sta perele in picioare. Separat se pun la fiert apa,zaharul ,esenta de vanilie, si se fierb pana se obtine un sirop.Se

    25 comentarii

  • Inghetata de vanilie cu alune pralinate

    Cum preparam crantzul: Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100 gr. alune tocate amestecam rapid,astfel incat sa se amestece in

    7 comentarii

  • Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

    Se mixeaza bine frisca. Cele 2 linguri de cafea instantanee se dizolva in lapte si se amesteca intr-un bol cu laptele condensat. Se adauga treptat la frisca amestecand cu cea mai mica viteza a mixerului. Se pune crema astfel obtinuta in forme de tarta(

    4 comentarii

  • Inghetata de zmeura si vanilie

    Se separa ouale, si se bate albusul spuma cu 5 linguri de zahar. Separat se bate smantana pentru a rezulta frisca, apoi se amesteca cele doua compozitii. Va rezulta o “baza” cremoasa care se poate folosi pentru a prepara diferite inghetate. Zmeura

    3 comentarii

  • Prajitura din albusuri cu zmeura

    Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga apa si uleiul. Se amesteca usor. Faina se toarna in 2-3 reprize amestecand usor dupa fiecare pana se

    0 comentarii

  • Sorbet de cantalup

    In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam mixerul pana totul devine o pasta fina. Cine are oala mixerului speciala pentru inghetata, toarna pasta in oala si o actioneaza 20-30 de minute pana

    1 comentariu

  • Alternative răcoroase

    Varsă fructele congelate în blender, alături de iaurt şi suc. Amestecă treptat, în mai multe ture pâna se obţine un piure. Se poate consuma ca atare. A doua variantă: Pune în loc de suc un borcan de compot de piersici, adaugă un borcan

    6 comentarii

  • Inghetata de cacao

    Se freaca galbenusurile cu 250 g zahar,se adauga laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa putin,apoi se adauga cacaoa.Se bat albusurile spuma cu 50 g de zahar,si cand s-a racorit compozitia le adaugam impreuna cu smantana.O punem la congelator

    5 comentarii

  • Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

    1. Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade

    12 comentarii

  • Parfe cu ciocolata, nes si vanilie- Alina

    Se separa galbenusurile de albus. Galbenusurile se impart egal in trei castroane. Frisca se bate pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Intr-un castron cu galbenusuri

    2 comentarii

  • Inghetata sandwich

    Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata dar si ei sunt foarte buni. Se amesteca galbenusurile de ou cu 100g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 2 lingurite amoniu (poate fi inlocuit

    3 comentarii

  • Înghețată cu fistic

    Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr. Într-o

    0 comentarii

  • Inghetata cu cacao si nuci

    Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert adaugam si untul si amestecam pina intra in compozite si lasam sa se raceasca. Cind s-a racit compozitia adaugam albusurile batute spuma,si amestecam pina

    3 comentarii

  • Profiterol

    se aseaza ca baza 3 gogosele(toate gogoselele se vor umple cu crema de vanilie)peste ele se aseaza3 bile de inghetata.Iar 2 gogosele ,2 bile de inghetata .In varf 1 gogosica.Se decoreaza cu frisca,si sos de ciocolata Am cumparat 1 cutie de nutela,am subtiat

    8 comentarii

  • Inghetata de caramel

    1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit si se lasa pana ce dau intr-un clocot. 2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu 50 gr zahar brun. Se toarna in galbenusuri, putin cate putin, amestecul

    9 comentarii

  • Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide

    1. Pentru a face siropul, toarna vinul peste stafide si lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.Pune zaharul si vanilia in 60 ml apa, intr-un vas mic, si incalzeste-le pana ce zaharul s-a dizolvat si s-a obtinut un sirop clar.Mareste focul si lasa siropul sa

    11 comentarii

  • Inghetata cu pepene galben

    Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene. Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. La sfarsit adaugam sucul de lamaie. Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. Crema astfel obtinuta o punem

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: