autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2017

Ingrediente
500 g capsune, 400 g iaurt grecesc, 200 ml frisca lichida, 150 g zahar, 2 linguri miere

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 40 minute.

Daca dupa acest timp nu s-a facut (se mai intampla), se pune cuva in congelator, se mai lasa 40 min, apoi se proceseaza din nou.

Pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna compozitia intr-un vas, de preferinta metalic si rotund, se lasa la congelator 1h, dupa care se scoate, se amesteca energic cu o lingura de lemn si, daca e nevoie, se mai lasa 1 h, amestecand din nou dupa acest timp.

Se pastreaza intr-un vas cu capac la congelator si se mananca la nevoie, daca e caldura mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Budincã  de mere îmbãtate

Budincã de mere îmbãtate

Se pare cã vara sa instalat bine si nu vrea sã treacã pe la noi... acest desert îl pregãtesc

7 voturi    9 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Granita de capsuni

Granita de capsuni

Capsunile spalate si taiate in patru se pun in blender cu toate ingredientele de mai sus. Dupa ce

6 voturi    10 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g capsune
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu lapte condensat si zmeura Panna cotta cu lapte condensat si zmeura

Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Dulceata cu rubarba zmeura si capsune Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului, zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars