Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de capsuni cu iaurt

Ingrediente

  • 500 g capsune
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere

Mod de preparare

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 40 minute.

Daca dupa acest timp nu s-a facut (se mai intampla), se pune cuva in congelator, se mai lasa 40 min, apoi se proceseaza din nou.

Pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna compozitia intr-un vas, de preferinta metalic si rotund, se lasa la congelator 1h, dupa care se scoate, se amesteca energic cu o lingura de lemn si, daca e nevoie, se mai lasa 1 h, amestecand din nou dupa acest timp.

Se pastreaza intr-un vas cu capac la congelator si se mananca la nevoie, daca e caldura mare!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor