autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2017

Ingrediente
500 g capsune, 400 g iaurt grecesc, 200 ml frisca lichida, 150 g zahar, 2 linguri miere

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 40 minute.

Daca dupa acest timp nu s-a facut (se mai intampla), se pune cuva in congelator, se mai lasa 40 min, apoi se proceseaza din nou.

Pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna compozitia intr-un vas, de preferinta metalic si rotund, se lasa la congelator 1h, dupa care se scoate, se amesteca energic cu o lingura de lemn si, daca e nevoie, se mai lasa 1 h, amestecand din nou dupa acest timp.

Se pastreaza intr-un vas cu capac la congelator si se mananca la nevoie, daca e caldura mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Pudding din paine cu marmelada de portocale

Pudding din paine cu marmelada de portocale

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g capsune
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata Amaretto Inghetata Amaretto

Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata se scot, se pun deoparte cateva

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de vanilie Crema de vanilie

Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat, adaugăm margarina și zahărul.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de post
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta