Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în continuare până când obții o cremă spumoasă și aerată. Într-un pahar larg torni laptele
In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri din butonul "Slow", pana ciocolata se faramiteaza si preparatul devine spumos. La final punem scortisoara si mai pulsam de doua-trei ori. Separat, intr-o bolisor,
Mai intai preparam cafeaua la espresso si o lasam sa se raceasca. Introducem in recipientul blenderului Breville Active Pro cafeaua, laptele, frisca si vanilia. Daca va plac bauturile mai dulci, puteti adauga si miere de albine. Se infileteaza motorasul,
Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa se raceasca. Punem in blender laptele rece, inghetata, zaharul, amestecul de ciocolata cu cafea si cuburile de gheata.
Cafeaua preparata trebuie sa fie tare si o lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Luam o forma de cuburi de gheata, turnam cafeaua in forme o bagam la congelator pana se formeaza cuburi de cafea. Rupem ciocolata bucatele, adaugam laptele,
Preparati un espresso ( recomand espressorul Brevill Prima Latte si o cafea 100% arabica). Turnati toate ingredientele intr-un shaker alaturi de gheata cuburi. Shake-uiti ingredientele puternic, apoi strecurati intr-o fluta (pahar de sampanie). Decorati
Preparati un espresso (eu am folosit espressorul Brevill Prima Latte) Introduceti toate ingredientele in shaker si agitati puternic Adaugati in pahar 3 - 4 cuburi de gheata proaspata Strecurati bautura din shaker in pahar Decorati cu varf de menta
Bună dimineața! Cu siguranță multora dintre voi vă place să savurați cafeaua de dimineață. Mie așa-mi place, nu să o beau ca englezii. :) Îmi place cafeaua aromată, care îți revigorează simțurile. Astfel că, azi vă prezint
Cele 2 limete se spala si se taie bucati. Dupa care se pun intr-un pahar mai mare, unde intra blenderul sau in paharul de la blender. Peste bucatelele de limete se pun crengute de menta. Se pune si zahar si se mixeaza bine cateva momente. Dupa care se
Pune intr-un mixer lapte adauga peste el zahar si cafea si se amesteca foarte bine. Adauga si gheata si amesteca din nou. Pune amestecul in pahare si presarati niste cafea peste ele Sa o savurati cu placere! http://www.youtube.com/watch?v=gUDaV4h6p8Q
Cu aceasta reteta veti transforma si cea mai fada cafea intr-o delicatesa! Este incredibil ce gust deosebit capata cafeaua! Amestecul de condimente il puteti cumpara de la un magazin de specialitate. Tot acolo puteti solicita macinarea ingredientelor,
Ingredientele de la punctul 1. se adaugă într-o cana și se amesteca cu mixerul. Peste ingredientele amestecate anterior se adaugă ingredientele de la punctul 2. și se amesteca din nou cu mixerul. Se lasă 10 minute, iar apoi se adaugă 2 cuburi
Ceai srilankez cu zahar de cocotier( coconut sugar)
Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.
"Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir
Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata. Se
Ciocolata calda este o bautura usor de pregatit. Servita calda, te ve energiza, incalzi constituind o bautura nemaipomenita pentru zilele friguroase de iarna. Se amesteca faina cu zaharul si cacaua. Se adauga apoi laptele, dar incetul cu incetul, dupa
Ceai cu "maramieh"-Ceai cu Salvia officinalis
“Maramiah” (salvia)se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat. Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii . Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert( nu se fierbe , deoarece da un gust amar
Cafea in 3 culori, cu irish cream si scortisoara
Intr-un vas de blender, se pun cei 100 de ml de espresso sau ness, laptele, gheata si praful de cacao. Se omogenizeaza. Se adauga irish cream, dupa gust. Se lasa aproximativ 1-2 minute, pana se decanteaza cafeaua de lapte. Se adauga frisca si se presara
Intr-un castron mai mare se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, dupa care se lasa 7 - 8 ore sa stea acoperiti castronul cu un prosop de bucatarie. Dupa ce au stat 7 -8 ore formam mititeii si ii punem la prajit pe gratar sau in baie de ulei
Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”
Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier. Preparare Se pune
Amesteci in shaker(daca nu ai foloseste mixerul,iese foarte bine)laptele,nesul,zaharul si gheata.Torni amestecul rezultat intr-un pahar tip sonda(daca nu un pahar mai inalt si lunguiet).Pui deasupra inghetata si frisca,decorezi cu ruloul de napolitana