2004
retete

Alte sectiuni
  • Saratele usoare vegane

    Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul de lichida. Pe tava cuptorului, se pune o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava sa fie

    0 comentarii

  • Pita deosebita

    Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat apa si las pana se formeaza aluatul adaug sarea si las 10 minute ca mixerul sa lucreze sa framante aluatul dupa care il

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac si branza sarata

    Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute. Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu

    0 comentarii

  • Tarta tatin cu rosii

    Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care veti coace tarta. Topiti untul si uleiul, intr-o tigaie ( daca aveti tigaie cu maner amovibil e si mai bine, o puteti folosi si in cuptor) si puneti rosiile

    0 comentarii

  • Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

    Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea,

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza

    Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura. Dovlecelul curatat de coaja

    0 comentarii

  • Tarta cu branza si piersici

    Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Intr-un

    0 comentarii

  • Ratatouille

    Legumele se toaca și se prăjesc pe rând in tigaie. Ceapa se calește ultima și când este ușor sticloasa, se adauga rosiile si se lasă sa fiarba. Ulterior, se adauga restul legumelor amestecând ușor. Se mai lasă pe foc 10 minute

    0 comentarii

  • Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

    Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta,

    0 comentarii

  • Paine cu orez

    Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema. Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un

    0 comentarii

  • Cornuri cu ouzo si stafide

    Aroma acestor cornuri este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru, pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate cu cafea sau ca desert. Sunt preparate cu ulei de masline, de asemenea traditie greceasca.  Preincalzim

    0 comentarii

  • Pogacele din aluat de pizza

    Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam cascaval ras si oregano si amestecam. Lasam aluatul acoperit cu folie alimentara pentru 30 de minute. Întindem

    0 comentarii

  • Pogacele din foietaj

    Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem salam, cascaval si susan. Acoperim cu un alt disc de aluat. Ungem o tava cu ulei si punem pogacelele. Preincalzim cuptorul

    0 comentarii

  • Lipii fara drojdie

      Dragii mei , atunci cind vrei ceva rapid, aceste lipii sunt numai bune. Se pot umple cu salam, crema de branza, avocado, hamburger sau cu ce altceva va place. Se fac foarte usor, iar ingredientele se gasesesc in toate bucatariile. Nu necesita

    0 comentarii

  • Chifle cu chefir

    Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au, de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior. Aceste chifle sunt pe baza de chefir, aproape pâine, deoarece aluatul

    0 comentarii

  • Cornuri din aluat de cartofi

    Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul ras, faina si sarea. Se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Se intinde aluatul intr-un cerc, pe

    0 comentarii

  • Colacei umpluti

    Punem intr-un bol, 1 ou, ulei, drojdia si apa si amestecam cu un tel sau lingura. Apoi punem sarea si zaharul si amestecam. Apoi adaugam faina si framantam pentru 5 minute, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca o ora. Apoi rupem cu mana bucatele pe

    0 comentarii

  • Cozonac cu nuca si rahat

    Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si se toarna maiaua, uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala.

    1 comentariu

  • Saratele cu chimen

    Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora, la frigider Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi, cu grosimea de 3-4 mm, se ung

    0 comentarii

  • Cozonac unguresc

    Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam peste faina. Cu mainile, incorporam usor untul in faina,

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: