2022
retete

Alte sectiuni
  • Placinte cu visine -din compot sau congelate

    Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala mixerului cu forma de framantat, punem faina drojdia si zaharul si pornim mixerul sa amestece ingredientele-adaugam

    0 comentarii

  • Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

    Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza vegetala

    Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam apa pana se formeaza un aluat fraged pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora. Pregatim umplutura Intr-un bol

    0 comentarii

  • Saleuri de casa

    Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor,

    0 comentarii

  • Tarte de Craciun

    Zilele trecute am pregătiti câteva tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă! Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron, carnea tocată

    0 comentarii

  • Sacul lui Mos Craciun

    În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :) Mod de preparare: Se spală merele, se

    0 comentarii

  • Placinta aromata de toamna

    Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la calit impreuna cu 4-5

    0 comentarii

  • Cinnabon

    Reteta aceasta poate fi adaptata cu usurinta ca fiind si un produs de post, folosind margarina in loc de unt, iar laptele poate fi inlocuit cu lapte de soia. Vom inlocui caramelul cu un caramel vegan, care se face din lapte de cocos sau soia. In acest

    0 comentarii

  • Tarta Rapsodia

    Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu gălbenuşul bătut. Vei observa că se desumflă, dar nu-ţi

    2 comentarii

  • Prajitura Budapesta

    Mod de preparare pentru foile negre: Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si

    0 comentarii

  • Tarta cu legume si branza de capra

    Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20 de minute, la 200 de grade C. Ceapa taiata solzi o prajesc in putin ulei pana devine aurie. Pe tava cuptorului tapetata

    0 comentarii

  • Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

    O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide. Mod de preparare: Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra

    2 comentarii

  • Prajitura cu branza si stafide

    Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale,

    3 comentarii

  • Tarta cu mere si aluat foietaj

    Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in lucrurile simple. Aseara am vrut un desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant, se sfarama

    8 comentarii

  • Placinta cu mere si aluat de casa

    O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi

    6 comentarii

  • Mosocoarna - Placinta cu prune

    In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele

    0 comentarii

  • Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

    Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt foi speciale, rotunte, mari si subtiri, care au in compozitie gris, faina, apa, ulei de masline si putina sare. Uneori

    2 comentarii

  • Cornulete cu foietaj si magiun

    Se scoate aluatul de foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete. Se preincalzeste cuptorul. Pe masa de lucru, se presara faina si se intinde aluatul de grosimea dorita. Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri si se pune magiun in mijloc, cu

    0 comentarii

  • Saratele usoare vegane

    Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul de lichida. Pe tava cuptorului, se pune o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava sa fie

    0 comentarii

  • Pita deosebita

    Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat apa si las pana se formeaza aluatul adaug sarea si las 10 minute ca mixerul sa lucreze sa framante aluatul dupa care il

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: