2072
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura turnata cu branza si visine

    Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc

    0 comentarii

  • Paine coapta pe frunze de varza

    1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit pentru aproximativ 15 minute. 2. ALUATUL: într-un vas mare și adânc se pune făina. În mijlocul acesteia

    0 comentarii

  • Saratele de post cu masline

    In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana se formeaza un aluat. Framantam si adaugam maslinele, framantam cateva minute si il lasam acoperit cam jumatate de ora. Taiem

    0 comentarii

  • Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

    Aluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator

    0 comentarii

  • Spirale cu mere si stafide

    Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute

    0 comentarii

  • Poale-n brau

    Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă,

    2 comentarii

  • Gogosi cu gem, coapte in cuptor

    Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna

    0 comentarii

  • Gogosi cu branza dulce si potisa

    Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza aluatul cu telul, asa sa devina un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite. Se pune intr-un ceaun ulei cam jumatate

    0 comentarii

  • Tarta cu legumele toamnei

    Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron faina, untul, sarea si apa rece. Framantam bine cu mana ingredientele pana ne rezulta un aluat ferm. Infoliem aluatul

    0 comentarii

  • Trandafiri cu mar

    Merele se spala, se curata de samburi și se dau pe răzătoare ptr a obține feliute subțiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa

    0 comentarii

  • Prajitura steluta cu gem de gutui

    Se pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima

    0 comentarii

  • Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

    Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In

    0 comentarii

  • Micile vrajitoare

    Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se călesc până se înmoaie, iar când sunt fierte, se dau

    1 comentariu

  • Placinte poale-n brau cu mere si vanilie

    Merele se numara printre preferatele mele, mai ales acum in sezonul de toamna cand le gasim din belsug. Nu mai spun de beneficiile uimitoare ale acestora asupra corpului uman. De aceea pentru astazi am decis sa pregatim placinte "poale-n brau"

    0 comentarii

  • Placinta cu dovleac

    Placinta cu dovleac este una dintre placintele mele preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori. Si cum toamna a batut la usa, am si pregatit placinta preferata, pe care am savurat-o cu foarte mare pofta. Pentru placinta, eu nu folosesc

    0 comentarii

  • Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

    Dovleacul și dovlecelul, ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Între timp se ung

    0 comentarii

  • Impletitura cu mere

    Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se

    0 comentarii

  • Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

    Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat

    0 comentarii

  • Strudel cu mere din aluat de casa

    Pentru inceput facem ciulamaua. Datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri. Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea

    0 comentarii

  • Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

    Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc merele rase împreună cu 5 linguri de zahăr, iar când sunt fierte şi

    5 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.