1996
retete

Alte sectiuni
  • Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

    Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta,

    0 comentarii

  • Paine cu orez

    Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema. Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un

    0 comentarii

  • Cornuri cu ouzo si stafide

    Aroma acestor cornuri este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru, pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate cu cafea sau ca desert. Sunt preparate cu ulei de masline, de asemenea traditie greceasca.  Preincalzim

    0 comentarii

  • Pogacele din aluat de pizza

    Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam cascaval ras si oregano si amestecam. Lasam aluatul acoperit cu folie alimentara pentru 30 de minute. Întindem

    0 comentarii

  • Pogacele din foietaj

    Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem salam, cascaval si susan. Acoperim cu un alt disc de aluat. Ungem o tava cu ulei si punem pogacelele. Preincalzim cuptorul

    0 comentarii

  • Lipii fara drojdie

      Dragii mei , atunci cind vrei ceva rapid, aceste lipii sunt numai bune. Se pot umple cu salam, crema de branza, avocado, hamburger sau cu ce altceva va place. Se fac foarte usor, iar ingredientele se gasesesc in toate bucatariile. Nu necesita

    0 comentarii

  • Chifle cu chefir

    Chiflele cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza care este din aluat nedospit. Chiflele au, de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior. Aceste chifle sunt pe baza de chefir, aproape pâine, deoarece aluatul

    0 comentarii

  • Cornuri din aluat de cartofi

    Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul ras, faina si sarea. Se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Se intinde aluatul intr-un cerc, pe

    0 comentarii

  • Colacei umpluti

    Punem intr-un bol, 1 ou, ulei, drojdia si apa si amestecam cu un tel sau lingura. Apoi punem sarea si zaharul si amestecam. Apoi adaugam faina si framantam pentru 5 minute, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca o ora. Apoi rupem cu mana bucatele pe

    0 comentarii

  • Cozonac cu nuca si rahat

    Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca. Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si se toarna maiaua, uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala.

    1 comentariu

  • Saratele cu chimen

    Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora, la frigider Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi, cu grosimea de 3-4 mm, se ung

    0 comentarii

  • Cozonac unguresc

    Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam peste faina. Cu mainile, incorporam usor untul in faina,

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce

    Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, potrivit de tare. Spre final, se adauga ulei, putin cate putin, si se continua framantarea pana cand aluatul

    0 comentarii

  • Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

    Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem faina impreuna cu sarea, iar in centrul vasului, facem o gropita si rasturnam drojdia dizolvata, presaram putina faina deasupra si lasam vreo 10 minute,

    0 comentarii

  • Inimi de foietaj cu carne si susan

    Inimioare cu aluat foietaj si carne de porc tocata, cu morcov ras si verdeata si cu susan rumenit. Pot fi servite calde sau reci, ca aperitiv, gustare de dupa amiaza sau pot fi luate la pachet in drumetii. Sunt simple si satioase. Se lasa aluatul la

    0 comentarii

  • Placinte cu Pui si Salsa

    Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul

    0 comentarii

  • Placinta cu carne tocata si ciuperci

    Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca, Adaugam ciupercile tocate si scurse, dar nu de tot. Le lasam putin zemoase pentru a ajuta la

    0 comentarii

  • Mini tarte cu carne

    Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase. Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul

    0 comentarii

  • Placinta cu carne

    Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi). Pentru umplutura, se caleste ceapa taiata marunt, apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc, pana se schimba culoarea. Apoi, se adauga pasta

    0 comentarii

  • Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

    Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini.

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: