2050
retete

Alte sectiuni
  • Pateuri cu branza vegana si masline verzi

    Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie din foietaj destul de subtire cam de 1/2 de cm si impartim in bucati cat sa cuprinda branza si sa se poata inchide. Se

    0 comentarii

  • Covrigi cu susan

    In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam sarea. Lasam ca mixerul sa amestece bine aluatul aproape 10 minute. Luam aluatul si

    0 comentarii

  • Fursecuri ptr ceai

    In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se adauga susanul, anison faina si praful de copt. Iese un aluat bun de intins, dar il lasam la odihna 1 ora. Dupa ce a

    0 comentarii

  • Placinte sarate cu branza

    Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se

    0 comentarii

  • Pariziene cu mere si nuci

    Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț și se lasă 10 minute deoparte. Într-un castron mare, se cerne făina. Se face

    0 comentarii

  • Placinte cu branza dulce

    Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas in mijoc, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale,

    1 comentariu

  • Fursecuri cu iaurt si aroma de lamaie decorate cu royal icing

    Intr-un castron se pun oul, sarea, iaurtul, untul, zaharul, zaharul vanilat si plicul de Finesse cu lamaie. Se cerne o parte din faina si se incepe amestecarea ingredientelor. Se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se formeaza o bila

    0 comentarii

  • Pasca cu aluat umplut

    Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste laptele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50 ml)

    0 comentarii

  • Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

    Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50-100

    0 comentarii

  • Iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

    Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom, pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci,

    0 comentarii

  • Pasca poloneza

    Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului.

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao

    Se pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare,cacao si zaharul, se pune untul la temperatura camerei, esenta si se framanta un aluat. Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate lucra. Intr-un vas

    0 comentarii

  • Pasca impletita

    Anul acesta am pregătit pască împletită cu brânză dulce, într-un mod diferit de ce am mai pregătit altă dată. A ieşit peste aşteptările mele, am rezistat cu greu să nu ciugulesc din ea până a doua zi, iar felul cum s-a

    1 comentariu

  • Paine dulce cu stafide

    În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca.

    0 comentarii

  • Cozonaci fara framantare

    Se cerne faina, se pune intr-un vas. In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara, drojdia, zaharul, sare si se omogenizeaza, apoi se toarna peste faina, se adauga galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, untul topit la temperatura camerei si se

    1 comentariu

  • Pasca traditionala

    Aluat-intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca. Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand

    0 comentarii

  • Cosulete cu crema de branza si leurda

    Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat.

    0 comentarii

  • Cozonac cu caramel, nuci si arahide prajite

    Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Atentie!! Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele batut putin cald, eu l-am incalzit pentru 30 secunde la cuptorul

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

    Pentru inceput ne ocupam de fructe. Fructele care sunt mai mari, caisele, mango si curmalele, se taie in bucati aproximativ egale cu celelalte fructe. Se pun toate fructele intr-un castron, se adauga visinata, apa calduta si se lasa fructele sa se hidrateze

    0 comentarii

  • Placinta taraneasca

    Pentru aluat: se da margarina rece pe razuitoare, se amesteca impreuna cu putina faină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat.

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.