2014
retete

Alte sectiuni
  • Tarta Rapsodia

    Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu gălbenuşul bătut. Vei observa că se desumflă, dar nu-ţi

    0 comentarii

  • Prajitura Budapesta

    Mod de preparare pentru foile negre: Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, laptele si se topesc pe bain marie, asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intr-un vas in care s-a pus faina de grau in amestec cu praful de copt si

    0 comentarii

  • Tarta cu legume si branza de capra

    Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20 de minute, la 200 de grade C. Ceapa taiata solzi o prajesc in putin ulei pana devine aurie. Pe tava cuptorului tapetata

    0 comentarii

  • Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

    O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide. Mod de preparare: Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra

    0 comentarii

  • Prajitura cu branza si stafide

    Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale,

    0 comentarii

  • Tarta cu mere si aluat foietaj

    Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in lucrurile simple. Aseara am vrut un desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant, se sfarama

    0 comentarii

  • Placinta cu mere si aluat de casa

    O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi

    0 comentarii

  • Mosocoarna - Placinta cu prune

    In laptele caldut dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute). Intr-un alt vas punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele

    0 comentarii

  • Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

    Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt foi speciale, rotunte, mari si subtiri, care au in compozitie gris, faina, apa, ulei de masline si putina sare. Uneori

    2 comentarii

  • Cornulete cu foietaj si magiun

    Se scoate aluatul de foietaj din congelator si se lasa sa se dezghete. Se preincalzeste cuptorul. Pe masa de lucru, se presara faina si se intinde aluatul de grosimea dorita. Se taie aluatul de foietaj in dreptunghiuri si se pune magiun in mijloc, cu

    0 comentarii

  • Saratele usoare vegane

    Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul de lichida. Pe tava cuptorului, se pune o hartie de copt, se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava sa fie

    0 comentarii

  • Pita deosebita

    Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat apa si las pana se formeaza aluatul adaug sarea si las 10 minute ca mixerul sa lucreze sa framante aluatul dupa care il

    0 comentarii

  • Tarta cu spanac si branza sarata

    Pentru aluat, folosim robotul de bucatarie. Punem ingredientele in robot si cu pulsuri facem aluatul-se aduna faramiturile pana este aluat si se lasa la rece cateva minute. Se pregateste umplutura-spanacul curatat si spalat, il prajim intr-o tigaie cu

    0 comentarii

  • Tarta tatin cu rosii

    Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care veti coace tarta. Topiti untul si uleiul, intr-o tigaie ( daca aveti tigaie cu maner amovibil e si mai bine, o puteti folosi si in cuptor) si puneti rosiile

    0 comentarii

  • Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

    Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea,

    0 comentarii

  • Tarta cu dovlecel si branza

    Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura. Dovlecelul curatat de coaja

    0 comentarii

  • Tarta cu branza si piersici

    Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator. Cat timp sta aluatul la congelator, se pregateste umplutura. Intr-un

    0 comentarii

  • Ratatouille

    Legumele se toaca și se prăjesc pe rând in tigaie. Ceapa se calește ultima și când este ușor sticloasa, se adauga rosiile si se lasă sa fiarba. Ulterior, se adauga restul legumelor amestecând ușor. Se mai lasă pe foc 10 minute

    0 comentarii

  • Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

    Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta,

    0 comentarii

  • Paine cu orez

    Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il faceți crema. Puneți faina, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul intr-un

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:

Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania