1983
retete

Alte sectiuni
  • Cozonac domnesc: pas cu pas

    Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte, izolezi bucătăria şi pregăteşti vasul mare pentru oficierea ceremoniei. Dacă ai unul de lemn ca mine, e foarte bine; dacă nu ai, un vailing mare

    26 comentarii

  • Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

    Plăcinte uşoare pentru fiecare moment al zilei

    Se amestecă făina cernută proaspăt cu praful de copt. Restul se bat împreună: ouă, ulei, sare, iaurt. Se adaugă făina şi puţină apă călduţă ca să iese un aluat elastic.Se lasă 10 minute la odihnă. Se ia cu mâna aluat, se face o mică

    18 comentarii

  • Gogoşi foarte fragede

    Gogoşi foarte fragede

    Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut. Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste

    42 comentarii

  • Coroană de Ziua Naţională

    Coroană de Ziua Naţională

    Se amestecă drojdia cu mierea şi lapte călduţ, se adaugă făină ca să avem ceva de consistenţa smântânii. Făina, sarea, coaja de lămâie, esenţa se amestecă, drojdia crescută se pune şi ea, precum şi restul de lapte pentru a obţine un

    4 comentarii

  • Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

    Fursecuri vanilate umplute cu gem si nuca

    Intr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, fara sa se sfarame si usor

    0 comentarii

  • Cozonăceii mei cu mac şi nucă

    Cozonăceii mei cu mac şi nucă

    Prima este maiaua: drojdia + 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte călduţ (nu fierbinte!)+ făină să fie ca o smântănă groasă. Peste făină se pune amestecul celorlalte ingrediente: Gălbenuşurile se freacă împreună cu sarea, apoi cu zahărul.

    5 comentarii

  • Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Inainte de a va apuca de lucru, ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Aluat: Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, 5 linguri de lapte caldut si doua linguri de faina. Se lasa sa dospeasca, acoperind vasul cu o folie,

    0 comentarii

  • Poale in brau

    Poale in brau

    Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata. Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pentru

    17 comentarii

  • “Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

    “Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

    Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasasa se dospeasca la cald cca 1 ora. In acest timp se pregateste carnea. Ceapa se taie

    16 comentarii

  • Croissante cu nutella

    Croissante cu nutella

    Am ales aceste croissante pentru ca sunt numai potrivite pentru un mic dejun rapid. Sunt crocante pe exterior, pufoase in interior, iar ciocolata nutella le da o aroma deosebita. Ce-i drept, pentru a face aluatul nu e nevoie de mai mult de 20 de minute,

    0 comentarii

  • Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

    Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

    Am decis ca pe langa cornurile fragede sa fac si cateva inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii.Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in oricare zi a anului.Aluatul fiind foarte pufos si aromat

    0 comentarii

  • Cozonac cu nuca

    Cozonac cu nuca

    Cozonaci pufosi si aromati facuti cu dragoste  Lasam toate ingredientele la temperatura camerei, de seara. Aluat: Punem ouale si galbenusurile intr-un caston ,adaugam sarea peste ele,le batem cu furculita si le lasam deoparte. Cernem faina

    2 comentarii

  • Triunghiuri cu spanac

    Triunghiuri cu spanac

    Triunghiurile cu spanac sunt specifice regiunelor noastre, Palestina-Iordania si zonele vecine. Aceste placinte sunt remarcate prin metoda pregatirii spanacului (aceeasi metoda poate fi folosita si pentru pregatirea altor verdeturi- vegetale). Spanacul

    1 comentariu

  • Pizza cu sunca, salam si branza

    Pizza cu sunca, salam si branza

    Mai intai ne ocupam de maia: Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute. Dupa

    2 comentarii

  • Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

    Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

    Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca bine cu uleiul de masline. Si celelalte condimente le vom macina la randul lor cu aceeasi rasnita. Punem oregano macinat intr-un vas si-l amestecam cu condimentele

    1 comentariu

  • Batoane cu mac

    Batoane cu mac

    Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire. Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta

    0 comentarii

  • Tort Egiptean

    Tort Egiptean

    Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza

    0 comentarii

  • Paine in trei culori

    Paine in trei culori

    Se pune mana de patrunjel congelat in blender impreuna cu 1/2 cescuta cu apa si se mixeaza. Se obtine un amestec verde ( fluid ). La fel se procedeaza si cu pasta de gogosari. Faina se imparte in mod egal in trei boluri. Drojdia se dizolva impreuna cu

    0 comentarii

  • Pläcinta Delicia

    Pläcinta Delicia

    Eu prefer acest aluat pentru ca este foarte fin si foarte fraged.Din acest aluat fac pläcinte si tarte cu fructe.A fost folosit la Pflaumenkuchen mit Sahne -Tarte cu prune si smantana. Untul moale (nu topit) se freaca cu zaharul si praful de sare.Apoi

    16 comentarii

  • Plăcintă cu cartofi

    Plăcintă cu cartofi

    Se fierb cartofii(spălaţi) în apă clocotită cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de când clocoteşte apa). Se scurge apa şi se lasă să se răcească. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei mai mult. Se lasă(cu capac) pe foc mediu

    13 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: