2084
retete

Alte sectiuni
  • Trandafiri din uscatele

    Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos. Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute. Se

    0 comentarii

  • Rulouri cu spanac si branza

    Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La

    0 comentarii

  • Biscuiti cu parmezan

    Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi aluatul intr-o folie de celofan si dau la frigider 30 minute. Apoi intind aluatul in strat subtire, o tai pur si simplu

    0 comentarii

  • Covrigi de primavara

    Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului,

    0 comentarii

  • Ecleruri cu crema de vanilie

    Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet,

    0 comentarii

  • Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

    Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila care se da la rece pentru cel

    0 comentarii

  • Colac cu unt si magiun

    Se pune faina de grau intr-un vas. Intr-un castronel se pun iaurtul, drojdia, sarea, zaharul si se omogenizeaza compozita care se toarna peste faina, se adauga oul si se framanta aluatul. La final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantatul

    0 comentarii

  • Nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

    Coji de nuci: Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si racit, laptele

    0 comentarii

  • Cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

    Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se

    0 comentarii

  • Saleuri de casa (reteta II)

    Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e

    1 comentariu

  • Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

     Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna și mixăm ușor, adăugăm în ploaie și făina, amestecând continuu, iar la final presărăm

    0 comentarii

  • Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

    Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune

    0 comentarii

  • Prajitura turnata cu branza si visine

    Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc

    0 comentarii

  • Paine coapta pe frunze de varza

    1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit pentru aproximativ 15 minute. 2. ALUATUL: într-un vas mare și adânc se pune făina. În mijlocul acesteia

    0 comentarii

  • Saratele de post cu masline

    In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana se formeaza un aluat. Framantam si adaugam maslinele, framantam cateva minute si il lasam acoperit cam jumatate de ora. Taiem

    0 comentarii

  • Mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

    Aluatul fraged sarat Linco se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator

    0 comentarii

  • Spirale cu mere si stafide

    Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute

    0 comentarii

  • Poale-n brau

    Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă,

    2 comentarii

  • Gogosi cu gem, coapte in cuptor

    Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna

    0 comentarii

  • Gogosi cu branza dulce si potisa

    Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza aluatul cu telul, asa sa devina un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite. Se pune intr-un ceaun ulei cam jumatate

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings