Pogacele cu cascaval. Reteta usoara pentru un aperitiv simplu si gustos

Incearca cea mai simpla si usoara reteta de pogacele cu cascaval, un aperitiv pufos si gustos, perfect pentru orice masa in familie sau ocazii speciale.

Portii
30-35
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Pogacele cu cascaval. Reteta usoara pentru un aperitiv simplu si gustos

Ingrediente

  • 500 g faina alba (tip 000)
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 80 g unt moale (sau 60 guntura)
  • 1 ou (pentru aluat)
  • 150 g cascaval ras
  • 1 ou batut (pentru uns)
  • 50 g cascaval pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Pogacelele cu cascaval sunt una dintre cele mai iubite gustari sarate din bucataria noastra traditionala. Fragede, pufoase si gustoase, aceste pogacele sunt ideale ca aperitiv, gustare sau pachet pentru serviciu si scoala. Reteta pe care ti-o propun azi este simpla, sigura si cu ingrediente la indemana: faina, drojdie, lapte si cascaval. Urmeaza pasii de mai jos si bucura-te de pogacele proaspete, facute in casa, exact ca in copilarie.

Daca iti plac aluaturile fragede, incearca si reteta de covrigei de casa sau briose aperitiv cu cascaval, sunt la fel de savuroase.

Nu mai spun de reteta de pogacele cu jumari, sunt un adevarat deliciu!

Pune drojdia intr-o cana cu zaharul si 50 ml lapte caldut. Amesteca si lasa 5-10 minute sa faca spuma.

Pune faina intr-un bol mare, fa o gropita in mijloc, adauga sarea pe margine, apoi drojdia activata, restul de lapte, oul si untul sau untura moale.

Framanta bine, la inceput in bol, apoi pe blat. Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios. Daca mai trebuie, adauga 1-2 linguri de faina sau putin lapte.

La final, adauga 100 g de cascaval ras fin in aluat si mai framanta putin.

Pune aluatul in bol, acopera cu un prosop si lasa la loc cald ~45 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Intinde aluatul la ~1,5 cm grosime pe un blat usor infainat.
Decupeaza cercuri cu un pahar. Pune-le pe tava cu hartie de copt.
Unge fiecare pogacea cu ou batut si presara restul de cascaval ras deasupra.

Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, 20-25 de minute, pana devin aurii.


Daca vrei straturi mai vizibile, poti impaturi aluatul de 2-3 ori inainte sa-l intinzi.
Merg bine calde, cu un pahar de lapte sau iaurt.
Daca vrei sa iasa mai fragede, foloseste untura in loc de unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise