136
retete

Alte sectiuni
  • Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)

    Este vorba de un gratar facut pe aragaz la tava gril cu capac sau inchisa, care este foarte sanatos, plin de vitamine, minerale si proteine. Cei care il consuma frecvent prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de

    0 comentarii

  • SHISH TAOUK- Piept de pui la gratar cu legume mixte

    SHISH TAOUK- Piept de pui la gratar cu legume mixte

    Aceasta reteta nu cred ca este noua pentru toti, e vorba de o reteta arabeasca de gratar de pui, mai bine zis de un frigarui. Carnea de pui va iesi deosebit de aromata, datorita ierburilor si condimentelor in care a fost marinata carnea inainte de a fi

    0 comentarii

  • Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

    Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

    Dupa cum stim cu totii, mititei sau micii sunt o specialitate exclusiv romaneasca. Micii facuti in casa sunt o provocare deosebita. Aici la noi, in supermarket-uri, nu gasim pasta de mici, de aceea, atunci cand avem pofta de mici va trebui sa preparam

    1 comentariu

  • Burgeri cu carne de porc

    Burgeri cu carne de porc

    Se spala carnea, se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Painea prajita se rupe si se marunteste prin robotul de bucatarie. Se adauga ceapa tocata peste ea si se marunteste si aceasta. Intr-un castron se pune carnea, painea si ceapa maruntite,

    0 comentarii

  • Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

    Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

    Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat, se acopera vasul si se tine la rece cel putin o ora. Gratarul sau grillul se unge cu ulei de masline si se incinge bine inainte de a aseza feliile

    6 comentarii

  • Mici din carne de porc

    Mici din carne de porc

    Pregatirea supei de os de porc: Se spala osul de porc. Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb intr-un litru de apa cu osul de porc, boabele de piper, foaia

    0 comentarii

  • Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

    Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

    Pulpa de miel se spala si se curata de impuritati. Se usuca cu prosoape absorbante. Se aplica ulei cu spray sau cu pensula, astfel incat condimentele sa adere pe pulpa. Se aplica amestecul de condimente pe ambele parti. Se pregateste aparatul Food Saver.

    0 comentarii

  • Shaorma handmade

    Shaorma handmade

    Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea ce am specificat-o mai sus. Am pus lapte in loc de apa pentru ca aluatul este mai elastic. Daca doriti, puteti framanta aluatul cu mana, apoi il lasati la

    6 comentarii

  • Mititei facuti in casa

    Mititei facuti in casa

    Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne, o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul

    0 comentarii

  • Shawarma libaneza de pui

    Shawarma libaneza de pui

    Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar. Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada. Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu. Pipptul

    0 comentarii

  • Mititei

    Mititei

    Carnea tocata pe care am cumparat-o, am mai dat-o inca o data prin masina de tocat sa fie mai fina. Se adauga jumatate din continutul plicului de condimente pentru mititei, sarea, piperul, si boiaua. Se amesteca. Intr-un pahar punem 150 ml apa minerala

    0 comentarii

  • Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

    Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

    Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul. Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine,

    1 comentariu

  • Gulas(gulyas) de miel la ceaun

    Gulas(gulyas) de miel la ceaun

    Curatam toate legumele si le taiem marunt. Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs. Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc). Toata ceapa

    0 comentarii

  • Rulouri de ficatei la gratar

    Rulouri de ficatei la gratar

    Se spala bine ficatei de pui si apoi se condimenteaza cu un amestec de condimente pentru gratar. Se ia fiecare ficatel si se ruleaza in cate o felie de jambon afumat,dupa care se leaga cu un fir de ceapa/usturoi verde. Dupa ce se incinge gratarul,se

    0 comentarii

  • Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Carnea se taie in bucati egale, de circa 2,5 cm. Condimentele pentru marinata se pun in mojar si se maruntesc. Bucatile se carne se aseaza in recipientul pentru marinat si se amesteca bine cu condimentele si uleiul de masline. Se pregatesc aparatul

    0 comentarii

  • Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli

    Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli

    Am marinat bucatile de somon in zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline,un praf de nucsoara rasa, rozmarin si piper alb dupa gust timp de 5 minute. Sarea se presara deasupra preparatului final ( e bine sa folositi daca aveti la indemana sare

    1 comentariu

  • Saorma de casa

    Saorma de casa

    Pentru lipii (tortillas) punem intr-un castron faina amestecata cu drojdia,uleiul si apa in care am dizolvat sarea. Framantam bine pana devine un aluat elastic, nu foarte tare. Acoperim aluatul cu folie de plastic ca sa nu se faca pojghita deasupra, acoperim

    1 comentariu

  • Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

    Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

    La fuduliile necuratate trebuie indepartata cu grija membrana groasa,pielita,apoi spalate bine si tinute in apa cu putina sare si otet cca 20-25 minute,dupa care se clatesc bine si se lasa la zvantat sau se sterg. Daca sunt cumparate gata curatate le

    22 comentarii

  • Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

    Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

    Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Iaurtul daca vi se pare umed, il tinem la scurs intr-o strecuratoare, la temperatura camerei. Intr-un bol

    0 comentarii

  • Frigarui marinate cu lime, patrunjel si usturoi pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

    Frigarui marinate cu lime, patrunjel si usturoi pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

    Carnea se taie in bucati de marime egala si se introduc in recipientul pentru marinare. Usturoiul se curata si se piseaza sau se feliaza subtire. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Se amesteca sucul de lime, usturoiul si patrunejelul si se condimenteaza

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: