149
retete

Alte sectiuni
  • Piept la gratar cu legume

    Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie; se acopera si se lasa la frigider cateva ore, dar bine ar fi pana a doua zi. Intr-un vas cu unt pe foc,

    0 comentarii

  • Peste condimentat la gratar

    Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea sa lipeasca carnea de gratar. Se condimenteaza dupa gust, se pune pe gratarul bine incins, apoi se intoarce de pe

    0 comentarii

  • Ceafa de porc la gratar cu legume

    Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun feliile de ceafa pe gratarul bine incins si se lasa pe fiecare

    0 comentarii

  • Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

    Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din carne si grau, ceapa, condimente, pe care le vom gasi sub diverse forme, fie prajite, coapte, fierte la abur, fie la gratar, dar uneori chiar se pot consuma

    0 comentarii

  • Saramura de platica

    Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta

    0 comentarii

  • Muschi in prapur de porc, pe gratar

    Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare, maghiran si piper. Se intinde o bucata potrivita de prapur (se tine inainte un pic in apa cu otet, apoi se clateste in mai multe ape reci), apoi se asaza

    0 comentarii

  • Frigarui de pui stropite cu ulei de masline si busuioc

    Se taie puiul bucatele potrivite pentru betele de lemn sau metal pe care se monteaza frigaruiele. Se tavalesc prin condimentele specificate si stropite cu uleiul de masline. La aceleasi dimensiuni, se taie ardeii si ceapa. Se monteaza cu drag !

    0 comentarii

  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Ceafa la gratar cu legume

    Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se rumeneasca bine. Intre timp, se poate pregati garnitura. Amestecul de legume se

    0 comentarii

  • Cotlete de manzat cu sos creol Chien

    Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru. Acum ne putem acum ocupa de sosul "Chien": pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul,

    0 comentarii

  • Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

    Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim ce peste este recomandat pentru gratar. Se zice ca cel mai bun peste ar fi tonul, somonul, merluciu sau macroul, desigur ca sunt si alte tipuri de peste,

    0 comentarii

  • Pastrama de oaie

    Tin sa va anunt ca sa obtineti o pastrama frageda, e bine sa o lasati la macerat, cel putin 24 ore si cel mult 48. Se taie carnea bucati potrivite de cca. un deget grosime. Intr-un vas se face marinada, se amesteca coriandrul, busuiocul, sare, piperul,

    0 comentarii

  • Gratar cu garnitura de cartofi copti

    Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara mirodenii: sare, piper, cimbru si se adauga peste ei putin cascaval

    0 comentarii

  • Burgeri cu sos

    Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti. Se pun pe o farfurie. In tigaie, punem untul si bucatiile de burgeri impreuna cu untul. Se lasa cate putin pe fiecare parte. (Eu am flosit 2 tigai

    0 comentarii

  • Mititei facuti in casa

    Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne, o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul

    0 comentarii

  • Mamaliga la grill cu branza si rosii uscate in ulei

    Mamaliga, se face normal din cantitatile stiute de voi din apa, sare si faina de malai. Trebuie sa tineti cont sa o faceti putin mai moale ca de obicei, sa nu fie vartoasa, avand in vedere ca trebuie sa o turnati intr-o tava, iar atunci cand se raceste

    0 comentarii

  • Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

    Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul, iar patrunjelul verde il tocam marunt. Iaurtul daca vi se pare umed, il tinem la scurs intr-o strecuratoare, la temperatura camerei. Intr-un bol

    0 comentarii

  • Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)

    Este vorba de un gratar facut pe aragaz la tava gril cu capac sau inchisa, care este foarte sanatos, plin de vitamine, minerale si proteine. Cei care il consuma frecvent prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de

    0 comentarii

  • Gratar din hulughite si ceafa de porc

    -Se curata hulughitele,se spala si se pun pe o tabla,gratar,la copt si se presoara putina sare peste ele.Din cand in cand se mai intorc pe o parte si pe alta. -Se taie bucata de carne in felii nu prea groase,nu prea subtiri si se pun intr-un vas.Peste

    0 comentarii

  • Frigarui asortate

    Un preparat usor si sanatos de servit pe timpul verii. Prepari un amestec din otet, mustar, sosul de soia 1 lgt curry, 1 lgt boia, vegeta si torni peste legume si carnea taiata cubulete. Amesteci bine, acoperi cu folie si dai la rece cateva ore sau de

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: