158
retete

Alte sectiuni
  • Saramura de peste

    Se eviscereaza pestele, se indeparteaza capetele, se spala si se taie fileuri. Se presara sare, piper si putina boia dulce afumata pe ambele parti ale fileurilor. Se spala legumele si se sterg. Se unge gratarul incins si se freaca cu jumatate de ceapa. Se

    0 comentarii

  • Limba soacrei / rulouri de vinete si dovlecel

    Spalam vânata și dovlecelul, le stergem cu un prosop de hârtie, apoi le feliem cat de subtire putem (cam 1 cm). Legumele pot fi pregătite pe gratar sau în ulei încins. Eu am ales varianta de a le coace pe gratar. Sunt mai

    0 comentarii

  • Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti

    Îmi plac mult cartofii copți cu unt și cimbru alături de grătar. De data asta, am adăugat și sparanghel, pe care l-am pregătit în tigaia grill în care am rumenit înainte carnea, ce aromat! Se curăță și se spală

    0 comentarii

  • Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

    Pentru inceput de apucam de marinada. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la

    0 comentarii

  • Frigarui mixte de legume si muschiulet

    Se taie carnea in bucatele de marimea ciupercutelor. Se spala, se curata si se taie legumele in bucati potrivite de aproximativ aceeasi marime cu ciupercile . Se taie porumbul in rondele de circa 1.5-2 cm grosime. Intr-un bol amestecam uleiul de masline

    0 comentarii

  • Ardei copti cu sos de smantana si usturoi

    Ardeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii. Se zdrobeşte

    0 comentarii

  • Snack de toamna

    Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus. Restul le tocam marunt. Intr-o tigaie punem la calit in ulei ciupercile, adaugam apoi usturoiul tocat marunt, prazul,

    0 comentarii

  • Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

    Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute,

    0 comentarii

  • Kebab de pui in stil mediteranean

    Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de pui pe țepușă, apoi o caisă uscată și continuând astfel până când țepușa este plină. Amestecă

    0 comentarii

  • Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

    Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul de pui. Pieptul de pui se condimenteaza si se pune pe grill, dupa care se trage in tigaie cu 2-3 linguri de sos

    0 comentarii

  • Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

    Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama de lamaie, uleiul, se amesteca totul bine, se acopera cu folie alimentara, apoi se lasa la frigider cateva ore, dar ideal

    0 comentarii

  • Piept la gratar cu legume

    Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie; se acopera si se lasa la frigider cateva ore, dar bine ar fi pana a doua zi. Intr-un vas cu unt pe foc,

    0 comentarii

  • Peste condimentat la gratar

    Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea sa lipeasca carnea de gratar. Se condimenteaza dupa gust, se pune pe gratarul bine incins, apoi se intoarce de pe

    0 comentarii

  • Ceafa de porc la gratar cu legume

    Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun feliile de ceafa pe gratarul bine incins si se lasa pe fiecare

    0 comentarii

  • Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

    Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din carne si grau, ceapa, condimente, pe care le vom gasi sub diverse forme, fie prajite, coapte, fierte la abur, fie la gratar, dar uneori chiar se pot consuma

    0 comentarii

  • Saramura de platica

    Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta

    0 comentarii

  • Muschi in prapur de porc, pe gratar

    Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare, maghiran si piper. Se intinde o bucata potrivita de prapur (se tine inainte un pic in apa cu otet, apoi se clateste in mai multe ape reci), apoi se asaza

    0 comentarii

  • Frigarui de pui stropite cu ulei de masline si busuioc

    Se taie puiul bucatele potrivite pentru betele de lemn sau metal pe care se monteaza frigaruiele. Se tavalesc prin condimentele specificate si stropite cu uleiul de masline. La aceleasi dimensiuni, se taie ardeii si ceapa. Se monteaza cu drag !

    0 comentarii

  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Ceafa la gratar cu legume

    Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se rumeneasca bine. Intre timp, se poate pregati garnitura. Amestecul de legume se

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.