148
retete

Alte sectiuni
  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

    Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din carne si grau, ceapa, condimente, pe care le vom gasi sub diverse forme, fie prajite, coapte, fierte la abur, fie la gratar, dar uneori chiar se pot consuma

    0 comentarii

  • Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)

    Este vorba de un gratar facut pe aragaz la tava gril cu capac sau inchisa, care este foarte sanatos, plin de vitamine, minerale si proteine. Cei care il consuma frecvent prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de

    0 comentarii

  • SHISH TAOUK- Piept de pui la gratar cu legume mixte

    Aceasta reteta nu cred ca este noua pentru toti, e vorba de o reteta arabeasca de gratar de pui, mai bine zis de un frigarui. Carnea de pui va iesi deosebit de aromata, datorita ierburilor si condimentelor in care a fost marinata carnea inainte de a fi

    0 comentarii

  • Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

    Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim ce peste este recomandat pentru gratar. Se zice ca cel mai bun peste ar fi tonul, somonul, merluciu sau macroul, desigur ca sunt si alte tipuri de peste,

    0 comentarii

  • Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

    Dupa cum stim cu totii, mititei sau micii sunt o specialitate exclusiv romaneasca. Micii facuti in casa sunt o provocare deosebita. Aici la noi, in supermarket-uri, nu gasim pasta de mici, de aceea, atunci cand avem pofta de mici va trebui sa preparam

    1 comentariu

  • Burgeri cu carne de porc

    Se spala carnea, se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Painea prajita se rupe si se marunteste prin robotul de bucatarie. Se adauga ceapa tocata peste ea si se marunteste si aceasta. Intr-un castron se pune carnea, painea si ceapa maruntite,

    0 comentarii

  • Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

    Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat, se acopera vasul si se tine la rece cel putin o ora. Gratarul sau grillul se unge cu ulei de masline si se incinge bine inainte de a aseza feliile

    6 comentarii

  • Mici din carne de porc

    Pregatirea supei de os de porc: Se spala osul de porc. Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb intr-un litru de apa cu osul de porc, boabele de piper, foaia

    0 comentarii

  • Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver

    Pulpa de miel se spala si se curata de impuritati. Se usuca cu prosoape absorbante. Se aplica ulei cu spray sau cu pensula, astfel incat condimentele sa adere pe pulpa. Se aplica amestecul de condimente pe ambele parti. Se pregateste aparatul Food Saver.

    0 comentarii

  • Shaorma handmade

    Preparam pentru inceput lipiile, in masina de paine, punand in cuva ingredientele exact in ordinea ce am specificat-o mai sus. Am pus lapte in loc de apa pentru ca aluatul este mai elastic. Daca doriti, puteti framanta aluatul cu mana, apoi il lasati la

    6 comentarii

  • Ceafa de porc la gratar cu legume

    Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun feliile de ceafa pe gratarul bine incins si se lasa pe fiecare

    0 comentarii

  • Mititei facuti in casa

    Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne, o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul

    0 comentarii

  • Shawarma libaneza de pui

    Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar. Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada. Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu. Pipptul

    0 comentarii

  • Mititei

    Carnea tocata pe care am cumparat-o, am mai dat-o inca o data prin masina de tocat sa fie mai fina. Se adauga jumatate din continutul plicului de condimente pentru mititei, sarea, piperul, si boiaua. Se amesteca. Intr-un pahar punem 150 ml apa minerala

    0 comentarii

  • Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos

    Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul. Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine,

    1 comentariu

  • Saramura de platica

    Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta

    0 comentarii

  • Gulas(gulyas) de miel la ceaun

    Curatam toate legumele si le taiem marunt. Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs. Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc). Toata ceapa

    0 comentarii

  • Rulouri de ficatei la gratar

    Se spala bine ficatei de pui si apoi se condimenteaza cu un amestec de condimente pentru gratar. Se ia fiecare ficatel si se ruleaza in cate o felie de jambon afumat,dupa care se leaga cu un fir de ceapa/usturoi verde. Dupa ce se incinge gratarul,se

    0 comentarii

  • Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

    Carnea se taie in bucati egale, de circa 2,5 cm. Condimentele pentru marinata se pun in mojar si se maruntesc. Bucatile se carne se aseaza in recipientul pentru marinat si se amesteca bine cu condimentele si uleiul de masline. Se pregatesc aparatul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: