Mici de casa

Timp pregatire
900 minute
Complexitate
ridicata
Mici de casa

Ingrediente

  • 800 g carne de vita;
  • 400 g carne de porc mai grasa;
  • 250 ml.supa concentrata de vita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat
  • sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingurita paprika dulce

Mod de preparare

Cu ajutorul unui robot de bucatari mixati carnea de vita si porc adaugand supa putin cate putin, cam 25-30 de minute.

Pasta de mici este bine framantata cand are un aspect pastos, ca un aluat.

Intr-un castron se toarna carnea tocata , piperul, cimbrul, paprika, sarea, usturoiul zdrobit si 2-3 linguri de supa rece de vita. Se framanta energic si, cand pasta incepe sa se formeze, se adauga bicarbonatul de sodiu si se framanta din nou. Supa se va adauga in transe de 40-50 de ml. pe masura ce e absorbita.

Cand pasta de mici e bine framantata, se tine de o lingura fara sa cada imediat. In acest moment, pasta de mici se transfera intr-un castron si se preseaza bine, ca sa nu ramana goluri de aer. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider minimum 12 ore inainte de a trece la pasul urmator.Dupa ce s-au odihnit, se trece la formarea mititeilor apoi se pun pe gratarul incins si se prajesc.

Se servesc calzi cu mustar sau pita si salata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure