autor:

Patty_Patty

» » Retete la gratar

Mici de casa

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2016

Ingrediente
800 g carne de vita, 400 g carne de porc mai grasa, 250 ml.supa concentrata de vita, 3-4 catei de usturoi, 1 lingurita cu varf de bicarbonat, sare, 1 lingurita de piper, 1 lingura de cimbru uscat, 1 lingurita paprika dulce

Dificultate: Ridicata Timp: 15h

5 voturi

Mod de preparare

Cu ajutorul unui robot de bucatari mixati carnea de vita si porc adaugand supa putin cate putin, cam 25-30 de minute.
Pasta de mici este bine framantata cand are un aspect pastos, ca un aluat.
Intr-un castron se toarna carnea tocata , piperul, cimbrul, paprika, sarea, usturoiul zdrobit si 2-3 linguri de supa rece de vita. Se framanta energic si, cand pasta incepe sa se formeze, se adauga bicarbonatul de sodiu si se framanta din nou. Supa se va adauga in transe de 40-50 de ml. pe masura ce e absorbita.
Cand pasta de mici e bine framantata, se tine de o lingura fara sa cada imediat. In acest moment, pasta de mici se transfera intr-un castron si se preseaza bine, ca sa nu ramana goluri de aer. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider minimum 12 ore inainte de a trece la pasul urmator.Dupa ce s-au odihnit, se trece la formarea mititeilor apoi se pun pe gratarul incins si se prajesc.
Se servesc calzi cu mustar sau pita si salata.
Cu ajutorul unui robot de bucatari mixati carnea de vita si porc adaugand supa putin cate putin, cam 25-30 de minute. Pasta de mici este bine f
Daca ti-a placut reteta noastra "Mici de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete la gratar
Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

Mici de casa din carne de vita si miel, la gratar

Dupa cum stim cu totii, mititei sau micii sunt o specialitate exclusiv romaneasca. Micii facuti in

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar
Frigarui de creveti cu iz festiv

Frigarui de creveti cu iz festiv

Dupa ce cozile de crevete s-au dezghetat, le spalati sub un jet de apa rece si le stregeti cu un

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

15h

5 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de vita
  • 400 g carne de porc mai grasa
  • 250 ml.supa concentrata de vita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat
  • sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingurita paprika dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Pentru inceput, vom taia cubulete salamul, muschiul, sunca, ardeiul rosu, vom felia maslinele si

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Rulouri pizza din foi Yufka

Rulouri pizza din foi Yufka

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta, taiate in patratele.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Burgeri cu sos Burgeri cu sos

Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti. Se pun pe o farfurie. In

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Mititei facuti in casa Mititei facuti in casa

Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne