2238
retete

Alte sectiuni
  • Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

    Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la cuptor fie la ceaun, la foc mai iute, dar in ambele modalitati, vom obtine acelasi rezultat. Dupa cum vedeti si din ingredientele

    0 comentarii

  • Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

    Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul de pui se curata de pielite si de grasime, se spala bine, apoi se sterge cu hirtie. Se taie pieptul in 2, se da

    0 comentarii

  • Piept la gratar cu legume

    Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie; se acopera si se lasa la frigider cateva ore, dar bine ar fi pana a doua zi. Intr-un vas cu unt pe foc,

    0 comentarii

  • Copanele de pui cu orez cu ciuperci

    Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi. Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40

    0 comentarii

  • Pulpe de pui la tigaie

    Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg

    0 comentarii

  • Rulouri de pui cu carnaciori

    Se desfac pieptii de pui pentru a mari suprafata de lucru si se bat cu ciocanelul de snitele pentru a iesi cat mai fragede. Se taie carnatii in bucati mai mici. Se umple fiecare piept cu cate un carnacior si se ruleaza. Se asaza rulourile in tava cu

    2 comentarii

  • Rata gotica umpluta cu carnati afumati

    Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta. Se

    0 comentarii

  • Stufat de iepure

    Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de

    0 comentarii

  • Piept de rata gotica cu sos de afine

    Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot

    0 comentarii

  • Rata pe varza

    Spălam bucățile de rata, le punem in oala cu apa, sare si cuișoare si fierbem aproape o ora, luând spuma din când in când. Tăiem julien subţire varza alba si o frecam cu sare. Tocam mărunt ceapa si morcovii. Intr-o cratiță, prăjim

    0 comentarii

  • Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

    Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare. Laptele il punem intr-un bol si punem ficateii in el pentru 2 ore, dar cel mai bine ar fi sa ii lasam de seara pina dimineata. Curatam ceapa, apoi o taiem feliute pe care

    0 comentarii

  • Orez dulce cu carne de la cazan

    Spalam orezul in 2-3 ape. Punem la fiert cu unt, dupa ce fierbe, adaugam si zaharul. Scoatem carne si carnati de la cazan si incalzim putin. Facem salata de varza si servim.

    0 comentarii

  • Costite de ied

    Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam bine. Cu aceasta compozitie, ungem costitele de ied. Punem fiecare costita pe hartie de copt, punem un fir de ceapa

    0 comentarii

  • Peste condimentat la gratar

    Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea sa lipeasca carnea de gratar. Se condimenteaza dupa gust, se pune pe gratarul bine incins, apoi se intoarce de pe

    0 comentarii

  • Ceafa de porc la gratar cu legume

    Feliile de ceafa se spala, se sterg bine de apa si se ung cu ulei, pe ambele parti si se condimenteaza dupa gust, dupa care se lasa 30 de minute sa patrunda bine aroma condimentelor. Se pun feliile de ceafa pe gratarul bine incins si se lasa pe fiecare

    0 comentarii

  • Pulpe de pui cu sos de rosii

    Spalam bine pulpele si le crestam. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi sau cum doriti. Curatam ceapa si rosiile si le punem in blender si amestecam. Punem in tava sare, piper si oregano, adaugam pulpele , apoi cartofii, ceapa cu rosii, ulei

    0 comentarii

  • Muschi in prapur de porc, pe gratar

    Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare, maghiran si piper. Se intinde o bucata potrivita de prapur (se tine inainte un pic in apa cu otet, apoi se clateste in mai multe ape reci), apoi se asaza

    0 comentarii

  • Frigarui de pui stropite cu ulei de masline si busuioc

    Se taie puiul bucatele potrivite pentru betele de lemn sau metal pe care se monteaza frigaruiele. Se tavalesc prin condimentele specificate si stropite cu uleiul de masline. La aceleasi dimensiuni, se taie ardeii si ceapa. Se monteaza cu drag !

    0 comentarii

  • Frigarui de miel cu legume

    Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar

    0 comentarii

  • Ceafa la gratar cu legume

    Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se rumeneasca bine. Intre timp, se poate pregati garnitura. Amestecul de legume se

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: