2319
retete

Alte sectiuni
  • Frigarui cu porc si legume

    Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici.

    0 comentarii

  • Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

    Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru , se stropeste cu ulei de masline si se maseaza bine. Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin

    0 comentarii

  • Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

    Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui si prajim copanelele pe care le-am condimentat putin pe o parte si cealalta. Dupa ce le-am prajit

    0 comentarii

  • Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

    Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa, deoarece astfel se vor rumeni mai frumos. Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat

    0 comentarii

  • Coaste de miel si ciuperci umplute

    Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă. Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele. Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă

    0 comentarii

  • Stufat de rata

    Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca. Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate

    0 comentarii

  • Friptura de iepure

    Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si

    0 comentarii

  • Friptura de ied

    Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari si foile de dafin. Se amesteca si se obtine marinata. Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata. Se lasa de seara pana dimineata la

    0 comentarii

  • Friptura de miel

    Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie,100 ml vin alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat ,si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia

    0 comentarii

  • Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

    Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore inainte de a fi bagata in cuptor. Friptura de miel eu o

    0 comentarii

  • Rata la cuptor, cu portocala si vin

    Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar. Se

    3 comentarii

  • Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-Pot

    Se spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru friptura. Se maseaza bine carnea cu aceste condimente. Cartofii se curata, se spala si se taie in doua sau in patru pe lungime. Usturoiul se curata

    0 comentarii

  • Afumaturi pentru Craciun

    Imi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe. Anul aceasta de ajun am pregatit ca in fiecare an afumaturi pentru sarbatorile de iarna! Mod de preparare: Intr-un vas mare se presoara sare, piper, mujdei

    0 comentarii

  • Muschi de vita la cuptor

    Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider,

    0 comentarii

  • Coaste de porc glazurate

    Se face un sos omogen din muştar, ulei, condimente, miere şi sosul de soia. Cu acest sos se ung coastele, apoi se aşază într-un vas termorezistent, se acoperă şi se lasă la gătit la foc mic, la cuptor, cca. 4 ore in jur de 150 g, în

    0 comentarii

  • Friptura de vita la cuptor

    Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm 15 min la temperatura camerei. Punem tigaia să fie incălzită si adăugăm carnea pe care o rumenim pe toate părțile

    1 comentariu

  • Pui marinat la cuptor

    Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine. Se pune carnea în

    0 comentarii

  • Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

    Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde in fibra lor si le va fragezi. Se pun pun cotletele impreuna cu usturoiul nedecojit si rosiile cherry la prajit in tigaie. Se

    0 comentarii

  • Friptura frageda de miel la cuptor

    Am ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica mult apreciata, cu o crusta putin crocanta, bine rumenita, iar carnea din interior a fost foarte aromata, de la toate condimentele folosite si usturoi,

    0 comentarii

  • Aripioare de pui la cuptor

    Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min. Le

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.