2249
retete

Alte sectiuni
  • Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

    Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu cafea, pana se omogenizeaza. Ungem coastele cu acest amestec, cu o pensula, punem coastele la rece, acoperite pentru macar o ora. Punem apoi coastele intr-un

    0 comentarii

  • Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)

    Carnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare, pe care o bati si o condimentezi cu sare si piper. Ceapa si ciupercile le tai marunt si le amesteci cu carnea tocata, sare si piper, dupa gust. Morcovul

    0 comentarii

  • Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

    Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa. Cu ajutorul unei pensule, ungem bine cotletul cu aceasta marinada, il acoperin si il tinem 24 de ore la rece in frigider, la marinat. Punem pe coastele iesite folie

    0 comentarii

  • Friptura pomana porcului

    Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă. Mod de preparare: Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite

    0 comentarii

  • Friptura de curcan cu legume si sos de rosii

    Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate

    0 comentarii

  • Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

    Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la o lamaie si scortisoara . Se maseaza bine puiul cu amestecul rezultat. Intr-o tava non aderenta, se asaza puiul, iar in

    0 comentarii

  • Platou mixt cu friptura si legume

    Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la

    2 comentarii

  • Pulpe la cuptor cu usturoi

    Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete, vinul, apa si cateiii de usturoi curatati, lasati intregi si putina sare. Se acopera tava cu folie de aluminiu si

    0 comentarii

  • Sandwich cu pastrama de vita

    Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim sos de tahini-la un sfert pahar de tahini gros neprelucrat, se adauga un sfert de pahar de apa rece, un catel de

    0 comentarii

  • Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

    Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec din crupe (adica pe intelesul tuturor faina de porumb macinata mai mare, orez, ceapa tocata si jumari). Taiem jumarile

    0 comentarii

  • Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

    Pulpele de pui se clatesc in apa rece, se zvanta cu un prosop de bucatarie din hartie si se condimenteaza pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de masline, 3-4 min pe fiecare parte. Se scot si se invelesc in

    0 comentarii

  • Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

    Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la cuptor fie la ceaun, la foc mai iute, dar in ambele modalitati, vom obtine acelasi rezultat. Dupa cum vedeti si din ingredientele

    0 comentarii

  • Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

    Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul de pui se curata de pielite si de grasime, se spala bine, apoi se sterge cu hirtie. Se taie pieptul in 2, se da

    0 comentarii

  • Piept la gratar cu legume

    Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie; se acopera si se lasa la frigider cateva ore, dar bine ar fi pana a doua zi. Intr-un vas cu unt pe foc,

    0 comentarii

  • Copanele de pui cu orez cu ciuperci

    Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi. Se spala bine pulpele, se pun 2 cani de apa, se adauga condimente de pui, piper,chimen, busuioc si cimbru. Se pun la cuptor, la 180 grade C, aproimativ 40

    0 comentarii

  • Pulpe de pui la tigaie

    Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg

    0 comentarii

  • Rulouri de pui cu carnaciori

    Se desfac pieptii de pui pentru a mari suprafata de lucru si se bat cu ciocanelul de snitele pentru a iesi cat mai fragede. Se taie carnatii in bucati mai mici. Se umple fiecare piept cu cate un carnacior si se ruleaza. Se asaza rulourile in tava cu

    2 comentarii

  • Rata gotica umpluta cu carnati afumati

    Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta. Se

    0 comentarii

  • Stufat de iepure

    Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de

    0 comentarii

  • Piept de rata gotica cu sos de afine

    Se cresteaza pieptul de rata pe partea cu pielea, se sareaza, se pipereaza si se pune in tigaia rece, antiaderenta, pret de cateva minute, asa cam cat sa se rumeneasca usor, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste cateva minute, tot

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: