autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate

Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
1 bucata pulpă de miel, cu os, Pentru marinadă:, 100 ml vin alb sec, 2 linguri ulei, 3 căţei de usturoi, Ardei iute rosu, 1 lingurita sos de soia, Sare roz de Himalaya, Boia de ardei,piper, Fulgi de ardei iute, ½ lingurita cimbru, Crenguţe de rozmarin, Morcov si rosii cherry, Pentru garnitura:, Broccoli, Câţiva morcovi tineri, O tija de apio, Coaja si sucul de la o portocala, 1 ardei iute, Stafide, Sare,piper, Un cubulet de unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale, sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti carne de miel.

Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola de marinare Food Saver cu o capacitate de 2l.

Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată.In lipsa caserolei, acest lucru ar fi durat câteva ore.

Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne.

Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.

Pentru garnitură am preferat broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.

Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.

In caserola pentru marinare,am pus vinul, morcovii, rosiile cherry, apoi am asezat carnea.

Am presarat usturoiul zdrobit si taiat, câteva felii de ardei iute, sosul de soia si uleiul.

La final am pus rozmarinul.

Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.

Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.

Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos furtunul.

De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.

După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora,la 200 de grade.

In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.

Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.

Am taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .

Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.

Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.

Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.

La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.

S-aveţi poftă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob pascal

Drob pascal

Se fierb ficatul de porc, pipotele de pui si morcovul taiate grosier in apa cu putina sare si se

5 voturi    0 comentarii
35 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata pulpă de miel
  • cu os
  • Pentru marinadă:
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • Ardei iute rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare roz de Himalaya
  • Boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru
  • Crenguţe de rozmarin
  • Morcov si rosii cherry
  • Pentru garnitura:
  • Broccoli
  • Câţiva morcovi tineri
  • O tija de apio
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • 1 ardei iute
  • Stafide
  • Sare,piper
  • Un cubulet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cotlete de miel cu linte rosie si salata de verdeturi, pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver