26
retete

Alte sectiuni
  • Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

    Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și lase sucul, timp în care pregătim și restul îngredientelor. Scurgem fileul de ton și îl stropim

    0 comentarii

  • Salata aromata de toamna

    Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador aceasta salata....sper sa va placa si voua celor care treceti pe aici! Asadar spalam si taiem bucati, suvite, felii,

    0 comentarii

  • Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

    Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si se dau prin razatoarea mare. Intr-un bol, se amesteca rondelele de praz cu marul ras, stafidele stoarse, maioneza, sarea,

    0 comentarii

  • Salata in straturi pentru iarna

    Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul curatat se da prin razatoare, apoi se freaca si el cu un praf de sare. Sfecla curatata de coaja se da si ea prin razatoare

    0 comentarii

  • Salata cu pui

    Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite pe care le fierbem, le scurgem bine si le adaugam in salata. Cu cateva zile in urma am facut un pui la rotisor din

    0 comentarii

  • Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

    Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga dublu cantitate de apa (350 ml) si putina sare; Cand incepe sa fiaba, dati focul mic si lasati sa clocoteasca aprox.

    0 comentarii

  • Salata indragostita

    Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si poti incepe cu ceea ce ii pui in farfurie. O cina perfecta poate fi si o salata. Speli legumele si le tai

    0 comentarii

  • Salata Tabouleh cu conopida

    Desfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S sa il maruntim putin, cam 2-3 secunde. Sa nu il maruntiti prea tare ca se face mamaliga. Punem conopida intr-un vas cu apa si lasam sa fiarba 5-10 minute impreuna cu usturoiul dat

    0 comentarii

  • Guacamole-pasta de avocado

    Avocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface. Il curatam de coaja si il punem pe ofarfurie mare care sa poata incapea totul. Taiem rosia cuburi mici de tot si ceapa de asemeni si amestecam totul cu avocado; de asemeni adaugam si ardeiul iute, sucul

    0 comentarii

  • Salata de castraveti cu iaurt

    E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi ca o garnitura, alaturi de un gratar, dar si alaturi de multe alte preparate din carne. Sa trecem acum la modul de preparare.

    0 comentarii

  • Pepene galben umplut

    Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura, scoatem miezul, iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le decojim si le taiem cubulete, banana o taiem felii subtiri, iar visinelor le scoatem samburii. Asezam toate fructele

    2 comentarii

  • Salata de cruditati cu carne de pui

    Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii. Se spala funzele de salata si se lasa sa se usuce. Rosiile, ardeii si castravetii se spala si se taie in

    0 comentarii

  • Salata de mai

    Spalam si curatam ceapa, salata si rosia. Taiem salata, apoi o frecam putin cu sare, adaugam ceapa si rosia taiata, piper, ulei si otet si servim cu friptura sau cartofi prajiti.

    0 comentarii

  • Salata de cartofi cu sos de avocado

    Se pun in castron cartofii si ouale fierte si taiate cubulete sau rondele, se adauga maslinele si ceapa, de asemenea, taiate rondele, putina sare si piper dupa gust, apoi sosul. Pentru sos, se pune in robot pulpa de avocado, sare, piper dupa gust, ulei,

    1 comentariu

  • Salata de Boeuf

    Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui. Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii. Cand legumele sunt fierte (verificam daca furculita intra in cartof/morvov), le scoatem din apa clocotita si le lasam

    0 comentarii

  • Salata de mere, napi si iaurt

    Spalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele le taiem cubulete, prazul si apio le taiem rondele. Amestecam toate legumele si merele intr-un castron, adaugam si iaurtul, omogenizam compozitia si potrivim

    0 comentarii

  • Salata de vinete si ardei copt

    Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem intr-o oala cu capac si le lasam 10 minute pentru a se inmuia coaja si a putea fi decojite

    2 comentarii

  • Salata cu paste, piept de pui si porumb

    Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se spală și se taie în fâșii pieptul de pui, după care se prăjește, rumenindu-se ușor pe ambele

    0 comentarii

  • Icre de fasole

    Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea,

    0 comentarii

  • Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

    O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un

    0 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.