17
retete

Alte sectiuni
  • Salata de castraveti cu iaurt

    E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi ca o garnitura, alaturi de un gratar, dar si alaturi de multe alte preparate din carne. Sa trecem acum la modul de preparare.

    0 comentarii

  • Pepene galben umplut

    Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura, scoatem miezul, iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le decojim si le taiem cubulete, banana o taiem felii subtiri, iar visinelor le scoatem samburii. Asezam toate fructele

    0 comentarii

  • Salata de cruditati cu carne de pui

    Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii. Se spala funzele de salata si se lasa sa se usuce. Rosiile, ardeii si castravetii se spala si se taie in

    0 comentarii

  • Salata de mai

    Spalam si curatam ceapa, salata si rosia. Taiem salata, apoi o frecam putin cu sare, adaugam ceapa si rosia taiata, piper, ulei si otet si servim cu friptura sau cartofi prajiti.

    0 comentarii

  • Salata de cartofi cu sos de avocado

    Se pun in castron cartofii si ouale fierte si taiate cubulete sau rondele, se adauga maslinele si ceapa, de asemenea, taiate rondele, putina sare si piper dupa gust, apoi sosul. Pentru sos, se pune in robot pulpa de avocado, sare, piper dupa gust, ulei,

    1 comentariu

  • Salata de Boeuf

    Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui. Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii. Cand legumele sunt fierte (verificam daca furculita intra in cartof/morvov), le scoatem din apa clocotita si le lasam

    0 comentarii

  • Salata de mere, napi si iaurt

    Spalam legumele si merele. Curatam morcovul si napii, morcovul il dam pe razatoare, napii si merele le taiem cubulete, prazul si apio le taiem rondele. Amestecam toate legumele si merele intr-un castron, adaugam si iaurtul, omogenizam compozitia si potrivim

    0 comentarii

  • Salata de vinete si ardei copt

    Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem intr-o oala cu capac si le lasam 10 minute pentru a se inmuia coaja si a putea fi decojite

    2 comentarii

  • Salata cu paste, piept de pui si porumb

    Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se spală și se taie în fâșii pieptul de pui, după care se prăjește, rumenindu-se ușor pe ambele

    0 comentarii

  • Icre de fasole

    Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea,

    0 comentarii

  • Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

    O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un

    0 comentarii

  • Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

    Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab, frigarui de pui, gratar si mai ales cu peste fie prajit fie la cuptor.La noi se foloseste foarte mult patrunjelul in fel si fel de salate si mai ales

    0 comentarii

  • Salata din icre de crap

    Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand incep sa-si mareasca volumul,si sa capete consistenta se picura cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului,iar cand incep sa se intareasca

    0 comentarii

  • Salata de legume cu naut

    Eu am folosit naut fiert acasa ,dar se poate folosi naut din conserva . Daca doriti sa fierbeti nautul atunci acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin. Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul

    0 comentarii

  • Salata de vinete cu tahini(mtabal)

    Salata de vinete cu tahini, numita la noi "mtabal", este una dintre cele mai populare preparate ale intregului an. Pentru faptul ca aici gasim vinete in orice sezon al anului, salata de vinete este un aperitiv care nu lipseste din meniul restaurantelor.Este

    4 comentarii

  • Salata de vinete

    Vinetele se spala si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se dau la cuptor pt o ora, intorandu-le pe toate partile. Se poate coace si pe aragaz in eu am aragaz cu plita si nu pot. Dupa ce s-au copt(trebuie sa fie moi) le decojim de coaja(taiem

    0 comentarii

  • Crema de mazare cu avocado

    Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care o punem într-o cratiţă cu atâta apă cât să o acopere şi o dăm în fiert vreo 2-3 clocote.

    0 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: