13
retete

»

Retete traditionale din Iran

  • Tahchin (Budinca

    Fierbeti orezul de trei sferturi. La o cana de orez se adauga 1 1/4 cana apa. Cand apa clocoteste se adauga orezul si se lasa la foc

    3 comentarii

  • Tocanita persana

    Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se

    0 comentarii

  • Orez picant cu naut

    Intr-o tigaie incinsa se calesc pentru cateva minute legumele tocate. Se adauga orezul, apoi apa astfel incat sa acopere ingredientele

    0 comentarii

  • Faloodeh cu mere

    Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca. Daca

    0 comentarii

  • Faloodeh

    Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste

    3 comentarii

  • Salata Olivieh

    Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete. Intre timp,se fierb si morcovii

    6 comentarii

  • Mulahul a lesinat

    Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti

    3 comentarii

  • Cuba Pateta (Chiftele

    totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta

    4 comentarii

  • Crema pentru torturi

    Amestecam ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugam treptat faina si putin cate putin laptele.Cand am terminat cu laptele si faina punem

    1 comentariu

  • Salata Olivie

    Fierbem gaina in apa cu ceapa. Cartofii si mazarea o fierbem in aburi, iar ouale le fierbem normal. Dupa ce au fiert toate ingredientele

    0 comentarii

  • Supa-crema de arpacas

    Se pregateste supa de pui , se strecoara si se pune arpacasul la fiert in supa respectiva, la foc mic. Se caleste ceapa maruntita in

    0 comentarii

  • Halva

    1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius. 2. Se pune zaharul si untul intr-un castron si se amesteca pana

    1 comentariu

  • Khoresht-e Fesenjan

    Turnati 5 pahare de apa calda intr-o cratita si fierbe apa. Adauga sarea, alunele macinate si sucul de rodii. Daca sucul de rodii

    2 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: