30
retete

Alte sectiuni
  • Ardei iuti la otet

    Se pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat, mierea de albine, telina taiata fideluta, ceapa taiata julien, frunze de dafin si se lasa sa fierba pret de cateva minute, apoi se opreste focul, se

    0 comentarii

  • Bulion de gogosari cu ierburi aromate

    Se taie gogosarii in jumatati, se scot cotoarele, se taie in felii cam de 2-3 cm si se dau prin masina de tocat carne. Se pune la fiert in vase mari, se adauga sare, ierburi aromate si se fierb pana ce scade surplusul de lichid. Se pune bulionul in borcane

    0 comentarii

  • Zacusca cu ciuperci

    Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez pentru iarna

    Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna

    0 comentarii

  • Sirop de capsuni

    Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml apa si se pun la fiert. De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau

    0 comentarii

  • Frunze de vita oparite

    Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand clocoteste, se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie. Se lasa cca. 5 minute acoperite de apa fiarta,

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese amare

    Foarte raspandita in zona extracarpatica, aceasta dulceata se face din fructele ciresului amar, adica nealtoit, crescut din samburele unei cirese dulci. In trecut se gasea in fiecare camara, dat fiind ca era la mare moda sa servesti musafirii cu un pahar 

    0 comentarii

  • Cascaval marinat

    Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan, strecurând printre cuburi cățeii de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și câte puțin din amestecul făcut.

    2 comentarii

  • Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

    M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi m-a luat prin surprindere. Nu m-am gândit că ar trebui să am în vedere vreo reţetă specială de murături pe care să o pun pe masă pentru

    3 comentarii

  • Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta

    Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute. Coace ardeiul gras, curata-l de pielita si seminte si toaca peste el 3 catei de usturoi, in solzisori fini. Coace apoi ceapa cu putina sare si un strop

    1 comentariu

  • Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

    Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune si cele lunguiete, dar acelea bondoace prind un gust de ciuperci de padure dupa ce sunt fripte pe gratar. Taie vinetele in rondele subtiri, presara putina

    3 comentarii

  • Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

    O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare. Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte. Cepele

    1 comentariu

  • Ghebe cu usturoi si patrunjel

    Curata ciupercile de impuritati si de coditele mai batrane, usor lemnoase. Spala-le apoi in mai multe ape si arunca-le intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-le sa dea in clocot de doua-trei ori si scurge apa. Taie 4-5 catei de usturoi in solzi fini si

    3 comentarii

  • Fasole cu ceapa si cimbru

    Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea aleasa si spalata intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru

    0 comentarii

  • Ceapa coapta, usturoi copt – bază pentru sosuri

    Sosurile pentru fripturi, paste, zacusca ori tocane de legume (sau carne) se pot transforma intr-o experienta culinara cu ajutorul unei baze pentru sosuri/tocanuri, pe care o poti face acasa, relativ usor si ieftin. Alege cepe foarte mici sau taie cepele

    1 comentariu

  • Ardei kapia la borcan

    Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate bine cu o friptura, dar si cu salata de vinete. Ardeii copti, fie ei capia sau doar grasi sunt buni atat vara, imediat dupa ce au fost copti, cat si iarna. Ardeii

    3 comentarii

  • Ardei copti cu telemea

    Pentru a umple un borcan de 400 de grame, ai nevoie de 3-4 ardei grasi, kapia ori din alt soi (sa fie cat mai colorati) si vreo 2 ardei iuti, dacă iti place vapaia din ei. In plus, iti mai trebuie 150 de grame de telemea si 50 de mililitri de ulei Unisol. Coace

    3 comentarii

  • Zacusca cu bureti

    Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt. Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac. Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim. Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem

    4 comentarii

  • Gogosari in sos de mustar si bulion

    Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra. Ca

    16 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.