23
retete

Alte sectiuni
  • Legume si zarzavaturi la borcan

    Este unul dintre preparatele preferate din camara mea pentru ca folosesc amestecul de legume si zarzavaturi la ciorbe, ghiveciuri, sosuri, tocanite, fripturi, poate fi consumat chiar si ca zacusca, pe paine. Se spala si se curata toate ingredientele,

    4 comentarii

  • Zacusca fina, cu arome noi

    Punem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca 10’, pe foc mic, dupa care adaugam vinetele si apoi

    10 comentarii

  • Ghiveci cu fasole boabe

    Pune cu o seară înainte fasolea în apă, iar a doua zi fierbe-o făra să zdrobeşti boabele. Nu ştiu chiar câtă fasole am pus ca nu am cântărit-o. Putea fi mai multă, dar asta e!Scurge-o de apă. Curăţă vinetele, taie-le

    4 comentarii

  • "Iuţica" - pastă de ardei

    Legumele se spală şi se toacă fie în maşina de carne ,fie în robotul de bucătărie.Ardeii iuţi se curăţă de seminţe înainte de a fi tocaţi(chestia cu ardeii iuţi poate fi opţională,dacă doriţi o pastă de ardei pe care

    13 comentarii

  • Zacuscă cu vinete

    Poate e un pic cam târzie postarea mea cu zacusca de vinete, dar dacă nu ați apucat să o faceți vă scriu varianta care îmi place mie și pe care o fac deja de vreo 4 ani. Vinetele le-am copt anul acesta prin iulie și le-am pus în

    15 comentarii

  • Conservă picantă de dovlecei cu capia

    Eu am copt capia cu o zi înainte, i-am curătat si i-am pus la frigider, când s-au răcit, după ce i-am dat prin masina de tocat(am tocat împreună şi ardeiul iute). A doua zi, am pus in cratiţa care încape în cuptor tot

    3 comentarii

  • Tocana de legume pentru iarna

    Mai intai de toate pregatim legumele. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt. Morcovul il radem de coaja,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Gogosarii si ardeii ii curatam de toate semintele si ii dam pe masina de tocat carne. Intr-o

    12 comentarii

  • Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

    M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi m-a luat prin surprindere. Nu m-am gândit că ar trebui să am în vedere vreo reţetă specială de murături pe care să o pun pe masă pentru

    3 comentarii

  • Dulceata de cirese amare

    Foarte raspandita in zona extracarpatica, aceasta dulceata se face din fructele ciresului amar, adica nealtoit, crescut din samburele unei cirese dulci. In trecut se gasea in fiecare camara, dat fiind ca era la mare moda sa servesti musafirii cu un pahar 

    0 comentarii

  • Cascaval marinat

    Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan, strecurând printre cuburi cățeii de usturoi zdrobiți cu lama unui cuțit și câte puțin din amestecul făcut.

    2 comentarii

  • Zacuscă cu ghebe si ceapă coapta

    Spala ghebele in mai multe ape, curata-le de coditele mai batrane si apoi opareste-le cinci minute. Coace ardeiul gras, curata-l de pielita si seminte si toaca peste el 3 catei de usturoi, in solzisori fini. Coace apoi ceapa cu putina sare si un strop

    1 comentariu

  • Vinete la gratar cu usturoi si ardei iute

    Vinetele acelea din soiul bondoc sunt cele mai bune pentru a fi preparate in acest fel. Sunt bune si cele lunguiete, dar acelea bondoace prind un gust de ciuperci de padure dupa ce sunt fripte pe gratar. Taie vinetele in rondele subtiri, presara putina

    3 comentarii

  • Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

    O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite si gulyas, cat si pentru alte feluri de mancare. Ardeii se coc si se curata de pielite, apoi de cotoare si seminte. Cepele

    1 comentariu

  • Ghebe cu usturoi si patrunjel

    Curata ciupercile de impuritati si de coditele mai batrane, usor lemnoase. Spala-le apoi in mai multe ape si arunca-le intr-o oala in care fierbe apa. Lasa-le sa dea in clocot de doua-trei ori si scurge apa. Taie 4-5 catei de usturoi in solzi fini si

    3 comentarii

  • Fasole cu ceapa si cimbru

    Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea aleasa si spalata intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru

    0 comentarii

  • Ceapa coapta, usturoi copt – bază pentru sosuri

    Sosurile pentru fripturi, paste, zacusca ori tocane de legume (sau carne) se pot transforma intr-o experienta culinara cu ajutorul unei baze pentru sosuri/tocanuri, pe care o poti face acasa, relativ usor si ieftin. Alege cepe foarte mici sau taie cepele

    1 comentariu

  • Ardei kapia la borcan

    Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate bine cu o friptura, dar si cu salata de vinete. Ardeii copti, fie ei capia sau doar grasi sunt buni atat vara, imediat dupa ce au fost copti, cat si iarna. Ardeii

    3 comentarii

  • Ardei copti cu telemea

    Pentru a umple un borcan de 400 de grame, ai nevoie de 3-4 ardei grasi, kapia ori din alt soi (sa fie cat mai colorati) si vreo 2 ardei iuti, dacă iti place vapaia din ei. In plus, iti mai trebuie 150 de grame de telemea si 50 de mililitri de ulei Unisol. Coace

    3 comentarii

  • Zacusca cu bureti

    Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt. Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac. Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim. Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem

    4 comentarii

  • Gogosari in sos de mustar si bulion

    Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra. Ca

    16 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: