Fasole cu ceapa si cimbru

Fasole cu ceapa si cimbru

Ingrediente

  • 2 kg fasole
  • ceapa (arpagic)
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • o rosie
  • ulei Unisol

Mod de preparare

Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea aleasa si spalata intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru ramurele de cimbru. Pune o rosie si vei găsi mai putina coaja de fasole pleznita. Dacă fierbi fasolea 30 de minute în oala sub presiune, va fierbe uniform si repede.

Curata un kilogram de cepe mici-mici (arpagicul e si mai bun) si opareste-le in apa cu sare. Apa trebuie să fie clocotita, iar cepele trebuie sa stea in ea maxim un minut. Pune ulei Unisol într-o cratita (patru linguri) si caleste-o. Adauga sare si piper, dupa gust. Tine ceapa pe foc mic un sfert de ceas, pana incepe sa-si schimbe culoarea si sa se inmoaie. Pune fasolea peste ceapa si arunca doua-trei ramurele de cimbru peste ea. Tine pe foc mic inca zece minute, stinge focul, iar apoi pune amestecul in borcane sterilizate (se oparesc si se lasa la uscat, cu gura in jos pe un tifon sau in cuptor, la temperatura mica).

Toarnă ulei Unisol peste fasolea cu ceapa si misca borcanul, sa iasa aerul din el. Pune capacul si tine borcanele intr-un prosop sau intr-o patura. Ai grija sa fie acoperite bine, iar poi pastreaza-le la loc ferit de umezeala si lumina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise