Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea aleasa si spalata intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru ramurele de cimbru. Pune o rosie si vei găsi mai putina coaja de fasole pleznita. Dacă fierbi fasolea 30 de minute în oala sub presiune, va fierbe uniform si repede.
Curata un kilogram de cepe mici-mici (arpagicul e si mai bun) si opareste-le in apa cu sare. Apa trebuie să fie clocotita, iar cepele trebuie sa stea in ea maxim un minut. Pune ulei Unisol într-o cratita (patru linguri) si caleste-o. Adauga sare si piper, dupa gust. Tine ceapa pe foc mic un sfert de ceas, pana incepe sa-si schimbe culoarea si sa se inmoaie. Pune fasolea peste ceapa si arunca doua-trei ramurele de cimbru peste ea. Tine pe foc mic inca zece minute, stinge focul, iar apoi pune amestecul in borcane sterilizate (se oparesc si se lasa la uscat, cu gura in jos pe un tifon sau in cuptor, la temperatura mica).
Toarnă ulei Unisol peste fasolea cu ceapa si misca borcanul, sa iasa aerul din el. Pune capacul si tine borcanele intr-un prosop sau intr-o patura. Ai grija sa fie acoperite bine, iar poi pastreaza-le la loc ferit de umezeala si lumina.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii