33
retete

»

Retete traditionale din Serbia

  • Perisoare la cuptor

    Perisoarele la cuptor se gatesc mai des in sud-vestul Iugoslaviei (Serbiei) dar se poate intalni, sporadic, si pe intinsul Romaniei,

    1 comentariu

  • Ghiveci sirbesc

    Legumele se spala foarte bine si se taie cubulete. Ceapa si morcovul se rumenesc putin in uleiul incins, dupa care se adauga ardeiul,castravetii

    9 comentarii

  • Fasole batuta

    Se spala fasolea si se pune la fiert (se da in clocot in doua ape, dupa care se curata de coaja fiecare bob, credeti-ma merita efortul!)

    5 comentarii

  • Iahnie de fasole

    Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba apa (atit cit sa acopere boabele)

    14 comentarii

  • Belobreasca

    Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea). CREMA: -10 galbenusuri se amesteca

    3 comentarii

  • Pui umplut la cuptor

    Puiul il spalam bine si il golim de organe.Din ficatei si ciuperci care se taie bucatele mai mici se face o pasta cu pesmetul,ceapa

    8 comentarii

  • Pireu de dovlecei

    Dovlecelul se curata de coaja, se taie cubulete si se fierbe putin in apa cu sare. Se scurge de apa, se piseaza cu furculita, se adauga

    1 comentariu

  • Ficat in Osanza

    Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia de ficat, in mijlocul ei punem ficatul

    3 comentarii

  • Tunischi, prajitura

    Ungem o tava patrata ( eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam

    0 comentarii

  • Papricas de peste

    Se curata ceapa, se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei.Se caleste pana cand ceapa devine sticloasa de culoare aurie. Intre

    5 comentarii

  • Salata Ariciul

    Salata se asaza straturi, sub forma unui arici: 1. cartofii 2. ceapa 3. verdeata tocata marunt 4. galbenusul (dat prin razatoare) 5.

    6 comentarii

  • Frigarui Haiducesti

    Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele de carne se pun pe betisoare

    4 comentarii

  • Cevapi (mici)

    Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de seara pana dimineata ) Inainte

    7 comentarii

  • Cartofi la cuptor

    Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

    6 comentarii

  • Peste la cuptor (cod/

    Cartofii se taie felii se trag printr-un clocot 10 minunte la foc mare Ceapa si ardeiul se taie fidelute se calesc in putin ulei

    0 comentarii

  • Dulceata de nuci

    Mod de preparare Se folosesc nucile verzi inainte de li se intari coaja si miezul, cu samburii inca gelatinosi; Se curata nucile

    1 comentariu

  • Spanac cu lapte (pentru

    Spanacul se spala foarte bine, se fierbe in apa cu sare, se scurge si se toaca marunt. Intr-o cratita se topeste putin unt, se rumeneste

    2 comentarii

  • Pleskavita

    Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se amesteca intr-un vas cu carnea, usturoiul si restul condimentelor si se framanta pana devine

    1 comentariu

  • Pizza cu afumaturi

    Se pune intr-un vas mai mare cana cu apa minerala, drojdia, delikatul, 1 ou si se bate. Dupa ce se bat cele de mai sus treptat, se pune

    0 comentarii

  • Cevapcici cu salata

    Se amesteca bine ingredientele, se formeaza rulouri de cam 15 cm lungime, se rumenesc in putin ulei, se servesc cu cartofi si salata

    1 comentariu

  • Cartofi sarbesti

    Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari. Se fierb in apa cu sare. Intre timp se curata si se toaca ceapa, ardeiul se taie

    1 comentariu

  • paste cu ton

    Pastele se pun la fiert in apa cu sare. In tigaie se pune putin ulei, se taie ceapa marunt, se lasa putin la prajit, se adauga pasta

    2 comentarii

  • Gujvanita

    Se bat ouale intregi cu laptele acru, apa, branza zdrobita cu furculita si praful de copt. Se intinde o foaie in tava bine unsa cu

    0 comentarii

  • Baiadere (rece)

    Biscuitii si nuca se amesteca cu untul frecat spuma si ouale si se imparte in doua. O parte se intinde cu sucitorul intr-o tava patrata.

    1 comentariu

  • Spaghetti alla carbonara

    SE FIERB SPAGHETTI CCA. 15 MIN, SE SCOT DIN APA IN CARE S-AU FIERT, SE SPALA, SEPARAT INTR-O TIGAIE SE CALESTE IN PUTIN UNT MUSCHIUL

    0 comentarii

  • Ciorba de burta ca

    Se spala burta foarte foarte bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat doua/trei clocote se arunca apa, se spala din nou si se repeta

    7 comentarii

  • Tocanita de cartofi

    Se pune uleiul intr-o cratita in care se adauga 2 - 3 cepe tocate marunt si carnea taiata dupa care se toarna bulionul de ardei si se

    25 comentarii

  • Mancarica sarbeasca,

    Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe toate partile, in untdelemnul incins. Se adauga si ceapa tocata si se lasa

    0 comentarii

  • Supa dulce

    Rosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin

    1 comentariu

  • Peste cu sos de mere

    Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamiie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa

    0 comentarii

  •   1   2 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: